Κυριακή, 12 Μαΐ
18oC Αθήνα

Eurogroup: Αυτό είναι το κείμενο συμπερασμάτων: Προσωρινό Grexit και αναδιάρθρωση χρέους

Eurogroup: Αυτό είναι το κείμενο συμπερασμάτων: Προσωρινό Grexit και αναδιάρθρωση χρέους

Το κείμενο συμπερασμάτων του Eurogroup που ο Γερούν Ντάισελμπλουμ κατέθεσε στους ηγέτες των 19 κρατών μελών της ευρωζώνης κάνει ήδη το γύρο του twitter. Προβλέπει την πρόταση Σόιμπλε για προσωρινό Grexit αλλά και αναδιάρθρωση του χρέους αν η Ελλάδα βγει προσωρινά από το ευρώ!

Το κείμενο συμπερασμάτων έφτασε στα χέρια των 19 ηγετών και σχεδόν αμέσως η Σύνοδος Κορυφής που βρισκόταν μόλις μια ώρα σε εξέλιξη, διέκοψε προσωρινά της εργασίες της ώστε οι αρχηγοί να έχουν διαβουλεύσεις. Ήδη άλλωστε υπάρχουν πληροφορίες για κατ’ ιδίαν συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

Στο κείμενο που έχει ανέβει από πολλούς ανταποκριτές διεθνών ΜΜΕ στο twitter αναφέρεται πως “σε περίπτωση που δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία, στην Ελλάδα θα προσφερθεί γύρος διαπραγματεύσεων για ένα διάλειμμα από την ευρωζώνη, με πιθανή μια αναδιάθρωση χρέους”. Η φράση αυτή βρίσκεται μέσα σε αγκύλη, ό,τι κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό.


Τονίζεται επίσης ότι υπάρχουν “σοβαρές ανησυχίες για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους εξαιτίας της πολιτικής χαλάρωσης τους τελευταίους 12 μήνες”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε