Πολιτική

FT: Οι Ευρωπαίοι βάζουν στον… πάγκο τον Βαρουφάκη και στρέφονται στον Τσίπρα!

Το χάσμα που υπάρχει μεταξύ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και των ευρωπαίων ομολόγων του, οδηγεί τους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες να τον παρακάμψουν και να στραφούν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Σύμφωνα με τους FT «Η πολύ κακή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας υποχρεώνει τις αρχές της Ευρωζώνης να κοιτάξουν πέραν του κ. Βαρουφάκη και να στραφούν στον Αλέξη Τσίπρα. Όπως είχε κάνει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ το Φεβρουάριο, όταν είχε συνομιλήσει απευθείας μαζί του για την τετράμηνη παράταση του υπάρχοντος προγράμματος».

Το δημοσίευμα αναπαράγει τα όσα έχουν γραφτεί περί απομόνωσης του Έλληνα υπουργού Οικονομικών και επικαλείται δύο αξιωματούχους, σύμφωνα με τους οποίους ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα για να βελτιωθεί κάπως το κλίμα μετά την επειδοσιακή συνεδρίαση στη Λετονία.

Ανώτερος Έλληνας αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το δημοσίευμα, ανέφερε ότι δεν αποκλείεται οι εξελίξεις στη Ρίγα της Λετονίας να οδηγήσουν σε παραγκωνισμό του υπουργού Οικονομικών και στην ανάληψη ενεργότερου ρόλου από τους Αλέξη Τσίπρα και Γιάννη Δραγασάκη. Κοινώς, βάζουν στον… πάγκο τον Γιάνη Βαρουφάκη.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επεισόδιο στη Βουλή με Κωνσταντοπούλου, Καιρίδη και Δένδια – Το «άσε μας κουκλίτσα μου» που άναψε «φωτιές»
«Δεν ζητάω συγνώμη… και δεν δέχομαι την υπεράσπιση κανενός» είπε ο Δημήτρης Καιρίδης «αδειάζοντας» τον Νίκο Δένδια που είχε προσπαθήσει να ηρεμήσει τα πνεύματα
Δημήτρης Καιρίδης
51