Πολιτική

Ευρωεκλογές – Νέα Δημοκρατία: Καραμανλής και Σαμαράς… βγαίνουν μπροστά

Μήνυμα συσπείρωσης και τελικής επίθεσης για τη μάχη της Κυριακής αποτελεί για τη Νέα Δημοκρατία η αποψινή (22.05.2109) συγκέντρωση και ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κλειστό γυμναστήριο του Περιστερίου, η οποία θ’ αποτελέσει την κεντρική προεκλογική εκδήλωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αθήνα.

Παρά το γεγονός ότι το κλειστό γυμναστήριο φέρει το όνομα του… Ανδρέα Παπανδρέου, πρωταγωνιστές της βραδιάς για τη Νέα Δημοκρατία, εκτός από τον κ. Μητσοτάκη, θα είναι οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

[read4more]

Θέλοντας να στείλουν μήνυμα ενότητας και νίκης στην κάλπη της Κυριακής, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί αναμένεται να παρέμβουν με σύντομες δηλώσεις τους υπέρ της παράταξης και της στήριξής τους προς τον κ. Μητσοτάκη. Η κίνηση αυτή έρχεται, μάλιστα, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά από τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το εύρος της διαφοράς με το οποίο εικάζεται πως θα επικρατήσει η ΝΔ στις ευρωεκλογές και το ενδεχόμενο μια κακή επίδοση να φέρει εσωκομματικές εξελίξεις.

Παράλληλα, όπως έγραψε το newsit.gr, η συγκέντρωση στο Περιστέρι έχει ως στόχο να λύσει και την… παρεξήγηση που δημιουργήθηκε με τον ψυκτικό από την εν λόγω περιοχή, σύμφωνα με τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη για τον κόσμο της εργασίας. Η Δυτική Αθήνα, ούτως ή άλλως, είναι μια περιφέρεια στην οποία η Νέα Δημοκρατία δίνει μεγάλη βαρύτητα λόγω της κοινωνικής της σύνθεσης, με τον πρόεδρο της ΝΔ να έχει προ πολλού δηλώσει ότι θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.

Περιοδεύοντας στη Γλυφάδα χθες (21.05.2019), ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε σε συναινετικούς τόνους, καθώς δήλωσε πως η ευθύνη του είναι να ενώσει και όχι να διχάσει τους πολίτες. «Το δίλημμα είναι εάν η χώρα θα πάει επιτέλους μπροστά ή θα μείνει πίσω», τόνισε χαρακτηριστικά. Επισήμανε δε για μία ακόμη φορά πως «δεν είναι η ώρα των ίσων αποστάσεων» , στέλνοντας έτσι μήνυμα στους κεντρώους ψηφοφόρους που είτε παραμένουν στο Κίνημα Αλλαγής είτε εξακολουθούν να είναι ανέστιοι πολιτικά να προτιμήσουν τη ΝΔ, ώστε να αυξήσει τα ποσοστά της και μαζί τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: Τον Δεκέμβριο οι απολογίες Τριαντόπουλου, Αγοραστού και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων για το «μπάζωμα»
Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για λάθη και παραλείψεις στο σημείο της τραγωδίας, τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία
Τέμπη
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - «Υπέγραψα έναν επώδυνο συμβιβασμό, αλλά έθεσα τα θεμέλια για οριστική έξοδο από τα Μνημόνια»
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 16
Η ΝΔ εκλέγει την Κυριακή τον «κομματικό στρατό» της με το βλέμμα στο συνέδριο της άνοιξης: Στις κάλπες πάνω από 120.000 πολίτες
Αυτές οι εσωκομματικές εκλογές έχουν και μία ακόμη ιδιαιτερότητα, πραγματοποιούνται σε ένα περιβάλλον μετά τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, με ζωηρά τα σενάρια για ίδρυση νέου κόμματος
τα γραφεία της ΝΔ
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συνάντησε την Λίνα Μενδώνη: Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών
Συζητήθηκαν, επίσης, οι τρέχουσες και μελλοντικές συνεργασίες του Υπουργείου Πολιτισμού με κορυφαία μουσεία των ΗΠΑ, όπως το Getty, το MET, το Museum of the Bible και τη National Gallery of Art
Λίνα Μενδώνη και Κίμπερλι Γκιλφόιλ