Πολιτική

Φώφη Γεννηματά από τη Λάρισα: Κανείς δεν δικαιούται να μου κουνά το δάκτυλο – 2ο σπίτι μου το ΠΑΣΟΚ!

Άστραψε και βρόντηξε η Φώφη Γεννηματά από τη Λάρισα στην ομιλία της για την 45η επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. Κάλεσε όποιον αμφισβητεί τις πολιτικές της επιλογές να έρθει στο Κίνημα Αλλαγής και να θέσει θέμα ηγεσίας.

“Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει το ΠΑΣΟΚ ως “σφραγίδα διαπραγμάτευσης” για τις προσωπικές του επιδιώξεις”, τόνισε η Φώφη Γεννηματά, συμπληρώνοντας ότι “δεν είναι ώρα για “μάχη οπισθοφυλακής” και επίδειξη δήθεν Πασοκικού πατριωτισμού. Είναι ώρα μάχης για το παρόν και το μέλλον του τόπου και της παράταξης”.

Και πρόσθεσε: “Όποιος όμως δεν τα αντιλαμβάνεται αυτά και παραμένει προσκολλημένος στις προσωπικές του φιλοδοξίες, ας έρθει στο Κίνημα Αλλαγής, υπάρχουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες να θέσει θέμα νέας εκλογής, ενάμιση χρόνο μετά την εκλογή από τη βάση από 220.000 ανθρώπους της παράταξης”.

“Ήμουν και είμαι περήφανη, για την ιστορική διαδρομή της παράταξης, του ΠΑΣΟΚ, που υπήρξε για πολλά χρόνια το δεύτερο σπίτι μου και κανείς δεν δικαιούται να μου κουνά το δάκτυλο. Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, δεν μπαίνει ταφόπλακα.

Και για λόγους πολιτικούς, και γιατί δεν είμαστε μπαταχτσήδες.

Μόνο μέσα από το Κίνημα Αλλαγής το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανταποκρίνεται και στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Μόνο του δεν μπορεί. Τέρμα στην κοροϊδία και τα μεγάλα κούφια λόγια” απάντησε στις σχετικές παρεμβάσεις από στελέχη όπως ο Παύλος Γερουλάνος και ο Νίκος Παπανδρέου.

Στην ομιλία της η πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς επέμεινε και στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας, ασκώντας σκληρή κριτική στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Φώφη Γεννηματά: Αναδρομή στα ιστορικά πρόσωπα του Κινήματος

Στην εκδήλωση για την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη και την ίδρυση του ΠΑΣΟK η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ξεκίνησε την ομιλία της με φόντο το αρχαίο θέατρο της Λάρισας.

Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι “σήμερα τιμούμε την μνήμη του ιδρυτή μας, του μεγάλου ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου, τιμούμε την μνήμη όλων εκείνων που έδωσαν τις μάχες μαζί του και δεν είναι σήμερα μαζί μας, τον Γιώργο Γεννηματά, την Μελίνα Μερκούρη, τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, τον Σάκη Πεπονή, τον Γιάννη Αλευρά, τον Πέτρο Μόραλη, αλλά και τους χιλιάδες αγωνιστές, τα στελέχη, τα μέλη, τους απλούς συντρόφους που έκαναν πράξη τις ιδέες και τα οράματα της Αλλαγής”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η κλήρωση για τους ανώτατους δικαστές στην υπόθεση Τριαντόπουλου θα γίνει τη Δευτέρα
Απαντήσεις έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, στις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον του η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενημερώνοντας...
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης
Μητσοτάκης σε Σίσι: Οι χώρες μας πυλώνες σταθερότητας – Προειδοποίηση σε Ερντογάν: Κανένα παράνομο τετελεσμένο δεν μπορεί να έχει ισχύ στο μέλλον
«Είμαστε αποφασισμένοι να έχουμε αυτή την εταιρική στρατηγική σχέση με την Ελλάδα, με αμοιβαίο σεβασμό», είπε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλ Σίσι 11
Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Στον «αέρα» η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες – Τι θα ισχύσει με τις ταυτότητες
«Βρισκόμαστε πια στις τελευταίες συνεννοήσεις, οι πλατφόρμες που χρειάζονται είναι έτοιμες και μένει μέσα στον Μάιο να βγούμε στον αέρα», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά
«Πυρά» Κακλαμάνη κατά Κωνσταντοπούλου μετά τις καταγγελίες της για τη δικογραφία των Τεμπών - «Επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση»
«Να πει ότι ψάχνει δικαιολογίες για τη μη ενημέρωση των βουλευτών της, οι οποίοι για πρώτη φορά χθες πήγαν να δουν τη δικογραφία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης 10