Πολιτική

Φωτιά στις διαπραγματεύσεις – Οι Βρυξέλλες απορρίπτουν τη λίστα της κυβέρνησης και οι Γερμανοί ανακαλύπτουν τρύπα 20 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

- Κάκιστη εως τώρα η υποδοχή της λίστας μεταρρυθμίσεων από το Brussels Group
- Οι Γερμανοί τορπιλίζουν τις διαπραγματεύσεις μέσω Spiegel που ανεβάζει στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας
- Την ίδια ώρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν δημόσια
- Μονόδρομος η ρήξη δηλώνει ο Στάθης Λεουτσάκος, συνεργάτης του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ ο Κώστας Χρυσόγονος τονίζει πως δεν υπάρχει λαϊκή εντολή για ρήξη

Μαύρα σύννεφα μαζεύονται πάνω από το Μαξίμου εξαιτίας τόσο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες όσο και στις γερμανικές διαρροές, που έρχονται να προστεθούν στο σοκ από την αιφνίδια υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch.

Ξεκινώντας από το μέτωπο των Βρυξελλών οι πληροφορίες που έρχονται από την σε εξέλιξη συνεδρίαση του Brussels Group μόνο για συμφωνία δεν προδιαθέτουν.
Τόσο οι διαρροές από ευρωπαϊκές πηγές όσο και δημοσιεύματα συγκλίνουν στο ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δείχνουν τη δυσφορία τους από την λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης.
Αν αυτές οι πληροφορίες ευσταθούν τότε αποκλείεται άμεσα η συμφωνία και η εκταμίευση χρημάτων προς την χώρα μας, και θα μετατεθεί μετά το Πάσχα των Καθολικών, ενώ η ελληνική κυβέρνηση ψάχνει ευρώ προς ευρώ για να πληρώσει μισθούς, συντάξεις και δόσεις.

Και ενώ εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις όλως τυχαίως το Spiegel ανεβάζει το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας στα 20 δισ. ευρώ. Μάλιστα συνεργάτης του Σόιμπλε αρνήθηκε να διαψεύσει το δημοσίευμα.

Επιπρόσθετα το γερμανικό περιοδικό φιλοξενεί ανώνυμες δηλώσεις από εκπροσώπους των θεσμών, σύμφωνα με τους οποίους η Ελλάδα χάνει φέτος το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ρήξη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ για τη ρήξη με τους Ευρωπαίους

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά μόνο αρραγής δεν είναι η εικόνα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά τις δηλώσεις περί ρήξης από Βαρουφάκη και Τσακαλώτο, και την αναγκαιότητα σύγκρουσης με τη Γερμανική Ευρώπη από τον Λαφαζάνη, έρχονται να προστεθούν οι δηλώσεις από Λεουτσάκο και Χρυσόγονο.

Ο Στάθης Λεουτσάκος, στενός συνεργάτης του Παναγιώτη Λαφαζάνη, πήρε κατηγορηματικά θέση υπέρ της σύγκρουσης μιλώντας στον Real FM.
”Η ρήξη με την Ευρώπη μπορεί να γίνει και μονόδρομος. Οι εταίροι δανειστές θα πρέπει να επανεξετάσουν τη στάση τους και να δώσουν ανάσα στη χώρα μας”.

Ακριβώς το ανάποδο υποστήριξε εμφατικά μέσω του ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.
”Δεν υπάρχει λαϊκή εντολή για ρήξη, υπάρχει εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση. Αν ήθελε ο λαός ρήξη, θα ψήφιζε ΚΚΕ στις εκλογές”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ, ΣΚΑΪ, CAPITAL

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος: Παντελώς ανυπόστατο το πρωτοσέλιδο της Εστίας για συναντήσεις μου με τον Γιάννη Στουρνάρα
«Ο κ. Κοττάκης αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι έχει πάρει διαζύγιο από την αλήθεια εξυφαίνοντας ιστορίες επιστημονικής φαντασίας», σχολιάζει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας
Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος
Μαρινάκης για παγκόσμια μέρα Ελευθερίας του Τύπου: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ενίσχυση θεσμών, η κατοχύρωση πολυφωνίας και η βελτίωση των ΜΜΕ»
Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στους τέσσερις άξονες στους οποίους βασίζεται ένα πλέγμα παρεμβάσεων που όπως είπε αλλάζει το τοπίο στα ΜΜΕ, και παρουσίασε αναλυτικά το κυβερνητικό έργο στο χώρο του Τύπου
Ο Παύλος Μαρινάκης 8
Δενδρινού και Βαρβιτσιώτη σε Τσιπρα: Μάλλον δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο μας – Δεν συσχετίσαμε ποτέ Πρέσπες με συντάξεις
Οι 2 δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ τονίζουν ότι το ντοκιμαντέρ βασίζεται αποκλειστικά σε επώνυμες μαρτυρίες των πρωταγωνιστών της περιόδου 2015 και όχι σε δημοσιογραφικές κρίσεις
Οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ, Ελένη Βαρβιτσιώτη και Βικτώρια Δενδρινού
27
Δημοσκόπηση Marc: Ακρίβεια και νέα κόμματα αλλάζουν τις ισορροπίες – Μάχη για τη δεύτερη θέση θα δώσουν Τσίπρας και Καρυστιανού
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης η Βουλή θα μπορούσε να είναι επτακομματική ή ακόμη και εννεακομματική, ανάλογα με τις εξελίξεις των επόμενων μηνών
καλπη 18
Ο Αλέξης Τσίπρας εξηγεί γιατί δεν συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ: Δεν θα νομιμοποιήσω τη δολοφονία χαρακτήρα μου
«Δε μου δίνετε κανένα λόγο να εμπιστευτώ, ούτε στο ελάχιστο, ότι θα έχετε μια αντικειμενική προσέγγιση στα γεγονότα του 2015 και ότι σκοπός σας δεν θα είναι και σήμερα, να επιμείνετε στη συκοφαντία»
Αλέξης Τσίπρας 45