Πολιτική

Φωτιές: Σύσκεψη συγκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ για τις πρόσφατες φωτιές που έπληξαν μεγάλο κομμάτι της χώρας, συγκάλεσε σήμερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, στη διάρκεια της σύσκεψης για τις φωτιές, επισημάνθηκε ο μεγάλος αριθμός που έπληξε τη χώρα το φετινό καλοκαίρι. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ήταν μια περίοδος με βροχές και υγρασία. Παράλληλα, ανεπαρκής κρίθηκε και η κάλυψη από τα εναέρια μέσα, δεδομένου ότι στα αεροπλάνα τύπου Canadair παρατηρήθηκε έλλειψη ανταλλακτικών.

FIRE

Ακόμη επισημάνθηκε πως καθυστέρησε σημαντικά η ενοικίαση -και κατά συνέπεια- η παραλαβή των ελικοπτέρων.

Οι προτάσεις για τις φωτιές

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις έξι προτάσεις που έχει καταθέσει για τον αντιπυρικό σχεδιασμό και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα, πρότεινε:

– Προληπτικό καθαρισμό των δασών από οτιδήποτε μπορεί να λειτουργήσει ως εύφλεκτη ύλη. Διάνοιξη και άλλων αντιπυρικών ζωνών και δασικών δρόμων και τοποθέτηση δεξαμενών ανεφοδιασμού των ελικοπτέρων.

[read4more]

– Δημιουργία Ενιαίου Φορέα Δασοπροστασίας και συγκρότηση ειδικού σώματος δασοκομμάντος εντός της Πυροσβεστικής, οι οποίοι θα παρεμβαίνουν άμεσα στο αρχικό στάδιο της πυρκαγιάς, πριν αυτή εξαπλωθεί ανεξέλεγκτα.

– Αναβάθμιση των εναέριων μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας.

– Χρήση μέσων σύγχρονης τεχνολογίας που θα βοηθούν στον έγκαιρο εντοπισμό και στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο αρχικό τους στάδιο.

– Καλύτερο συντονισμό κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Πυροσβεστικής, Δασικής Υπηρεσίας, Αυτοδιοίκησης, κλπ), υπό την επίβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

– Έμφαση στη συγκράτηση των εδαφών και στα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα. Αποτροπή των όποιων καταπατήσεων και της βοσκής και τεχνητή αναδάσωση με βάση και τις επιταγές του Συντάγματος, μόνο όταν διαπιστωθεί ότι δεν επιτυγχάνεται φυσική αναδάσωση.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, η Νέα Δημοκρατία θα παρουσιάσει μια συνολική πλατφόρμα για τη δασική πολιτική που θα εδράζεται στο τρίπτυχο πρόληψη – κατάσβεση – αποκατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη
Έρχεται πρωτοχρονιά με μπλόκα: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το «blame game» με τους αγρότες για το χάος στους δρόμους
Στο παρασκήνιο είναι διαρκείς οι επαφές κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων με αγρότες ανά την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν
Αγρότες με τρακτέρ
«Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας» το συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρουλάκη για την απώλεια της Σύλβας Ακρίτα
»Παρούσα στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και πρώτη γυναίκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ» τονίζει για τη Σύλβα Ακρίτα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σύλβα Ακρίτα: Τα συλλυπητήρια του Νίκου Ανδρουλάκη – «Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας»