Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Γ. Καμίνης: Ο πρώτος δήμαρχος Αθηναίων που έδωσε πολιτικό όρκο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου η τελετή ορκωμοσίας στο δήμο Αθηναίων. Διαμαρτυρία έξω από το μέγαρο της Κοτζιά συμβασιούχων και οπαδών της Χρυσής Αυγής!

Ο Γιώργος Καμίνης, που αναλαμβάνει επισήμως καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου, έγινε ο πρώτος δήμαρχος Αθηναίων στην Ιστορία που ορκίζεται πολιτικά. Πάντως, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά, ήταν παρών και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Μαζί με τον κ. Καμίνη, ορκίστηκαν επίσης οι 148 Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Σύμβουλοι Δημοτικών Κοινοτήτων.

Ιερωμενος τέλεσε την τελετή ορκωμοσίας του συνδυασμού του Νικήτα Κακλαμάνη και του Νίκου Μιχαλολιάκου, επικεφαλής του συνδυασμού “Ελληνική Αυγή”. Αμέσως μετά ο νέος δήμαρχος, Γ. Καμίνης απευθυνόμενος προς τους δημοτικούς συμβούλους ζήτησε την συσπείρωση των δημοτικών παρατάξεων, των φορέων και των πολιτών για να ξεπεράσει η Αθήνα τη δεινή κρίση που περνάει.
Με το ποδήλατό του έφτασε στο μέγαρο της Κοτζιά ο Γιώργος Αμυράς - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
“Έχω πλήρη αίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε σήμερα και των προσδοκιών που έχει τροφοδοτήσει η προσπάθειά μας. Έχω πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσουμε σε αυτό το εγχείρημα. Η δημοτική αρχή που σήμερα αναλαμβάνει τα καθήκοντά της είναι η πρώτη δημοτική αρχή που καλείται να διοικήσει την Αθήνα στις συνθήκες μιας δεινής κρίσης που αλλάζει την οικονομική, κοινωνική και διανοητική ζωή της κοινωνίας μας. Μιας κρίσης βιωσιμότητας, σε τελευταία ανάλυση”.

Απευθυνόμενος στο προσωπικό και στα στελέχη του Δήμου, δήλωσε πως η ποιότητα ζωής της πόλης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα της δικής τους εργασίας. Τέλος απευθυνόμενος προς τους δημιουργικούς πολίτες, επεσήμανε πως τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει χωρίς τη δική τους συμμετοχή, χωρίς τη συμμετοχή και κινητοποίηση των δυνάμεων της τέχνης και του πολιτισμού, τη στράτευση του επιστημονικού δυναμικού της πόλης, αλλά και τη συμβολή των νεανικών και καινοτόμων δημιουργικών της δυνάμεων.

Κόντρα για τις δηλώσεις πριν την ορκωμοσία

Πριν ξεκινήσει η ορκωμοσία, έγιναν δηλώσεις από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, πλην αυτής του απερχόμενου δημάρχου Αθηναίων. Ο οποίος, μάλιστα, σε δήλωσή του μετά την τελετή, αντέδρασε έντονα για το γεγονός αυτό.

Ο Ν. Σοφιανός της Λαϊκής Συσπείρωσης δήλωσε πως “οι κομμουνιστές δηλώνουν πως θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του λαού”, αναφορά στους διαμαρτυρόμενους συμβασιούχους, ενώ η Ελένη Πορτάλιου δήλωσε πως “δεν θα υπακούσουμε στους αντισυνταγματικούς νόμους του Μνημονίου” και ζήτησε τον διαχωρισμό Εκκλησίας και κράτους.
Ένταση έξω από το δημαρχιακό μέγαρο! - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Δήλωση έκανε και ο επικεφαλής του συνδυασμού “Ανταρσία”, Πέτρος Κωνσταντίνου υπερασπιζόμενος τους συμβασιούχους του Δήμου, ενώ τόνισε πως η παράταξή του θα αγωνιστεί “για την κατάργηση του μνημονίου και του Καλλικράτη”.

Αμέσως μετά την εκδήλωση ο Νικήτας Κακλαμάνης, εξαπέλυσε πυρά κατά των επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και της νέας δημοτικής αρχής. «Τα όσα πρωτοφανή διαδραματίστηκαν στη σημερινή ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου για πρώτη φορά μετά από 176 χρόνια από την ίδρυση του Δήμου Αθηναίων, αποτελούν ντροπή για την ιστορία της πόλεως των Αθηνών με ευθύνη της νέας δημοτικής αρχής», τόνισε σε ανακοίνωσή του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε