Πολιτική

Γεννηματά για εκλογικό νόμο: Ο Μητσοτάκης φαντάζεται τζούφιες εκλογές με απλή αναλογική

Μετωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο, «Η πρόταση σας, είναι πρόταση αδυναμίας και όχι δύναμης», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Πιθανά νομίζει ότι με πρόωρες διπλές εκλογές θα επιμηκύνει την παραμονή του στην εξουσία. Φαντάζεται τζούφιες εκλογές με απλή αναλογική. Μπορεί όμως αυτή να είναι η πρώτη του αυταπάτη».

Για τη Φώφη Γεννηματά, τα σενάρια των διπλών εκλογών ξεκινούν «από την ίδια την κυβέρνηση» καθώς «βιάζονται να μην καταλάβει ο λαός ότι ναι μεν έφυγε το χειρότερο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν βρήκε και το επιθυμητό που επιθυμούσε». Και πρόσθεσε πως «οι θεσμικές ζαριές των  διπλών εκλογών είναι και τυχοδιωκτισμός και ένδειξη μεγάλης αδυναμίας».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προσπαθεί να κόψει και ράψει τους θεσμούς στα δικά του μέτρα. «Όχι μόνο δεν θέλει συναίνεση αλλά ούτε καν επιδιώξει να κάνει έναν  διάλογο για τον εκλογικό νόμο έστω για τα μάτια του κόσμου». Και θύμισε ότι και τις δυο προηγούμενες φορές που η ΝΔ έφερε τέτοιο ενισχυμένο εκλογικό σύστημα για το πρώτο κόμμα, έχασε τις εκλογές. «Στις εκλογές θα μιλήσει ο λαός και μονάχα αυτός θα καθορίσει το ρόλο και τη δύναμη του κάθε κόμματος και τότε όλοι αυτοί οι αλαζονικοί σχεδιασμοί θα γυρίσουν μπούμερανγκ».fofigennimata vouli omilia

Προσφυγικό, Τουρκία, Λιβύη

Η Φώφη Γεννηματά έκανε εφ’ όλης της ύλης τοποθέτηση και αναφέρθηκε στο προσφυγικό, τα εθνικά θέματα και την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας.

Για το μεταναστευτικό είπε ότι η κυβέρνηση ομολόγησε την αποτυχία της και ζήτησε να ενταθούν οι πιέσεις για να αλλάξει η κοινή δήλωση Τουρκίας – ΕΕ που «έχει παραδώσει τα κλειδιά στον Ερντογάν και έχει τη δυνατότητα να μας εκβιάζει». «Αν χρειαστεί να μπλοκάρουμε και αποφάσεις στην ΕΕ», πρόσθεσε.

Για την τουρκική προκλητικότητα ανέφερε πως οι απειλές Ερντογάν ξεπερνούν κάθε όριο. «Στο Βερολίνο χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Καλά τα ευχολόγια του κ. Πομπέο, αλλά τι έκανε; Εξισώνει το θύμα με τον θύτη και πανηγυρίζετε γι’ αυτό».

Για την Λιβύη, η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως θα πρέπει «να γνωρίζουν όλοι ότι αν η Τουρκία απλώσει το δάκτυλο, θα χάσει το χέρι της» και απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό είπε ότι «εάν περιμένετε να μας καλέσετε εν μέσω κρίσης σε ένα Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών τότε θα είναι αργά, ήδη έχετε καθυστερήσει να διαμορφώσουμε μια εθνική γραμμή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Στον «αέρα» η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες – Τι θα ισχύσει με τις ταυτότητες
«Βρισκόμαστε πια στις τελευταίες συνεννοήσεις, οι πλατφόρμες που χρειάζονται είναι έτοιμες και μένει μέσα στον Μάιο να βγούμε στον αέρα», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά
«Πυρά» Κακλαμάνη κατά Κωνσταντοπούλου μετά τις καταγγελίες της για τη δικογραφία των Τεμπών - «Επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση»
«Να πει ότι ψάχνει δικαιολογίες για τη μη ενημέρωση των βουλευτών της, οι οποίοι για πρώτη φορά χθες πήγαν να δουν τη δικογραφία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης 2
Βαθαίνει το χάσμα Νίκου Ανδρουλάκη - Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ, φουντώνει η γκρίνια για τον στόχο της πρώτης θέσης
Πολλοί θεωρούν ότι το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι ότι εάν δεν καταφέρει να φέρει το κόμμα στην πρώτη θέση θα αμφισβητηθεί ως αποτυχημένος
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας
Στη Ρώμη για επαναδιαπραγμάτευση με τη Hellenic Train o Κυρανάκης: Σύγχρονα τρένα «και όχι “σαπάκια”» θέλει η κυβέρνηση
Η επίσκεψη Κυρανάκη είναι ουσιαστικά προπαρασκευαστική της επίσκεψης που προγραμματίζει να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Ρώμη για συνάντηση με την ομόλογο του, Τζόρτζια Μελόνι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 2
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν καταγράφουμε απλώς το πρόβλημα της στέγασης, το αντιμετωπίζουμε με στοχευμένα μέτρα
«Η Κυβέρνηση αναπτύσσει συνολικά 40 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 δισ. ευρώ για τη στεγαστική κρίση», σημειώνει ο Πρωθυπουργός σε άρθρο του στο ηλεκτρονικό Onside της ΟΝΝΕΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1