Πολιτική

Γεωργιάδης για Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είχαν σχεδόν διακοπεί οι μετρήσεις ιικού φορτίου στους οροθετικούς

Σε έναν απολογισμό για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας σε ότι αφορά στην υποστήριξη των ασθενών και οροθετικών AIDS / HIV, προχώρησε σήμερα, Κυριακή (01.12.24) ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήρε το έργο του προηγούμενου υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη και τόνισε ότι την εποχή της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είχαν σχεδόν διακοπεί οι μετρήσεις ιικού φορτίου των οροθετικών.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε, επίσης, ότι τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν τα σημεία δωρεάν εξέτασης για τον ιό HIV, ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει στις πρόσφατες καταγγελίες της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (ΕΕΜΑΑ), ότι ελάχιστοι ασθενείς (μόλις 100) έχουν λάβει την προφυλακτική αγωγή PrEP, εξαιτίας προβλημάτων στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

«Παγκόσμια Ημέρα AIDS σήμερα και θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου για τη δουλειά που έχει γίνει. Παράλληλα όμως να θυμίσω ότι επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχαν σχεδόν διακοπεί οι μετρήσεις ιικού φορτίου των οροθετικών ασθενών της χώρας στο διάστημα 2016-19. Περισσότερες από 30.000 εξετάσεις δεν έγιναν και δίνονταν τυφλά θεραπείες, οπότε και οι ιατροί δεν ήξεραν αν ασθενείς ανταποκρίνονται στη θεραπεία» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργάδης.

«Η κυβέρνηση @kmitsotakis είναι αυτή που επανέφερε τους ελέγχους και ολοκλήρωσε μια σειρά δράσεων για την προστασία των ατόμων με HIV συν την κατάργηση της υποχρεωτικής εξέτασης στην εργασία και άλλα όπως η αύξηση των σημείων δωρεάν εξέτασης κτλ. επί θητείας @thanosplevris τον οποίο και συγχαίρω για αυτό» κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βουλή: Το ΠΑΣΟΚ ζητά αναπληρωματικές εκλογές για τις 3 έδρες μετά την απόφαση του εκλογοδικείου για τους Σπαρτιάτες
Ο Παναγιώτης Δουδωνής εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί «μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα προκήρυξης των αναπληρωματικών εκλογών»
Οι θέσεις όπου κάθονταν οι βουλευτές των Σπαρτιατών στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής 1
Επιστολή Ανδρουλάκη σε Κακλαμάνη: Να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις στη Γάζα
«Η Βουλή των Ελλήνων δεν μπορεί παρά να αρθρώσει τη δική της διακριτή φωνή απέναντι στον ανθρώπινο πόνο, την καταστροφή, τη συστηματική εθνοκάθαρση -χωρίς ισορροπίες και ίσες αποστάσεις απέναντι στη φρίκη»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 2
Κυριάκος Μητσοτάκης από το 3ο Γυμνάσιο Ζωγράφου: Έως τις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχουν ανακαινιστεί 431 σχολεία
«Κάθε εξωτερικός προαύλιος χώρος που ανακαινίζεται μας δίνει την δυνατότητα να επενδύσουμε ακόμα περισσότερο στο ανοικτό σχολείο για να μπορούν όλα τα παιδιά της γειτονιάς να αθλούνται», τονίζει ο πρωθυπουργός
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο 3ο γυμνάσιο Ζωγράφου 15