Πολιτική

Γεραπετρίτης: Αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ, θα είχαμε περισσότερους θανάτους – ΣΥΡΙΖΑ: Τυμβωρυχία και προσβολή

Πολιτική κόντρα προκάλεσε η δήλωση που έκανε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στην ΕΡΤ. Μια δήλωση σχετικά με τις ΜΕΘ και την κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας της πίεσης στο σύστημα υγείας από το δεύτερο κύμα κορονοϊού.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης, τόνισε πως «θα θέλαμε να είχαμε και 2.000 και 3.000 και 5.000 ΜΕΘ» αλλά «ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να προφυλασσόμαστε. Αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών.

Γιατί η θνητότητα στις Μονάδες είναι 45% έως 50%. Σκοπός δεν είναι να μεγιστοποιήσουμε εκείνους που μπαίνουν σε ΜΕΘ, αλλά να απομειώσουμε το φαινόμενο, τηρώντας τα μέτρα και προσπαθώντας να έχουμε κοινωνική αποστασιοποίηση».

Click4more Χριστούγεννα χωρίς μετακινήσεις από νομό σε νομό, με ανοιχτά σχολεία και ίσως χωρίς sms

Αυτή η δήλωση του Γιώργου Γεραπετρίτη προκάλεσε μια οργισμένη ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγόρησε τον υπουργό Επικρατείας για «κακοποίηση της λογικής» και τόνισε πως «η τυμβωρυχία πλέον επίσημη γραμμή της ΝΔ».

Αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του: «Ο κ. Γεραπετρίτης, κακοποιώντας κάθε έννοια λογικής, την ώρα που η διαθεσιμότητα ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο 99%, δηλαδή δεν υπάρχουν κλίνες για τους ασθενείς, ισχυρίστηκε σήμερα ότι, αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε περισσότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Η τυμβωρυχία και η προσβολή της κοινωνίας δεν περιορίζεται στις καθημερινές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών όπως ο κ. Γεραπετρίτης ή ο κ. Γεωργιάδης.

Αποτελεί την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

Της κυβέρνησης που συνειδητά άφησε εν μέσω πανδημίας τα νοσοκομεία με 6.000 λιγότερους εργαζόμενους.

Της κυβέρνησης που αρνείται να συνταγογραφήσει τα τεστ.

Της κυβέρνησης που, αντί να προχωρήσει σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, επιτάσσει το δημόσιο σύστημα για τα κέρδη των λίγων.

Της κυβέρνησης που καταθέτει προϋπολογισμό με περικοπές στις δαπάνες Υγείας για το 2021 εν μέσω πανδημίας.

Τίποτα πια δεν μπορεί να κρύψει τις εγκληματικές τους ευθύνες».

ΚΙΝΑΛ: Επικίνδυνες οι δηλώσεις Γεραπετρίτη 

Θέση στην κόντρα πήρε και το Κίνημα Αλλαγής, που σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει άστοχες και επικίνδυνες τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας.

«Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη ότι «οι περισσότερες ΜΕΘ φέρνουν περισσότερους θανάτους» δεν είναι απλά άστοχες αλλά επικίνδυνες.

Αν δεν είναι αποτυχημένη προσπάθεια να καλύψει τις ευθύνες τους, τότε σημαίνει ότι Κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εργαζόμενη καταγγέλλει την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας για απλήρωτους μισθούς και εργασιακό μπούλινγκ
Υπάλληλος του κόμματος της κάνει λόγο για ηθική παρενόχληση και εξευτελιστική συμπεριφορά, ενώ υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει δεδουλευμένα από τον Μάρτιο του 2025
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΑΕ, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχαγιάν
Στο επίκεντρο η περαιτέρω εμβάθυνση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας–Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή – Συμφωνία για συνάντηση το επόμενο διάστημα.
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχαγιάν   (Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Ταυτοποιήθηκαν οι πρώτοι 4
Οι φωτογραφίες προέρχονται από άλμπουμ του Γερμανού υπολοχαγού Χέρμαν Χόιερ, ο οποίος υπηρετούσε στο 1012 Festungs-Bataillon στη Μαλακάσα. Δημοσιοποιήθηκαν μέσω eBay από Βέλγο πωλητή, χωρίς να είναι γνωστός ο φωτογράφος
Θρασύβουλος Καλαφατάκης
15
Μαρία Καρυστιανού: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας από τον Δημήτρη Νατσιό – «Μετα χαράς θα την δεχόμουν στη Νίκη»
Ο πρόεδρος του κόμματος τη χαρακτηρίζει «αξιόλογη και σοβαρή κυρία», διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία «βολιδοσκόπηση» πριν ανακοινώσει δικό της κόμμα
Η Μαρία Καρυστιανού
6
ΠΑΣΟΚ κατά Μαρινάκη για «Βιολάντα»: «Ας πει πως έκανε λάθος» για την παραβίαση των εργατικών νόμων
«Γιατί έσπευσε να κρίνει πριν αποφανθεί η Επιθεώρηση Εργασίας;» διερωτάται ο Κώστας Τσουκαλάς και κάνει λόγο για «ανασκευή» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο 18 ημέρες μετά από συνέντευξή του
Κώστας Τσουκαλάς