Πολιτική

Γερμανικά ΜΜΕ: To Eurogroup ανέβαλε το ελληνικό ζήτημα για μετά τις εκλογές

Για “αναβλητικότητα στο ζήτημα της Ελλάδας” κάνει λόγο, η Berliner Zeitung, υποστηρίζοντας πως το Eurogroup παρέπεμψε το ελληνικό ζήτημα, για μετά τις γερμανικές και ολλανδικές εκλογές.

Κι αυτό καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα “Το πράσινο φως της γερμανικής βουλής στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2015 δόθηκε υπό την προϋπόθεση της συμμετοχής του Ταμείου. Όμοια και στην Ολλανδία. Από νομικής άποψης μένει ανοιχτό αν θα απαιτηθεί νέα απόφαση του κοινοβουλίου σε περίπτωση μη συμμετοχής του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα”.

Στην ίδια γραμμή, σχολίαζε τα αποτελέσματα του Eurogroup, και η Die Zeit που αναφέρει “Αγκάθι στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-δανειστών παραμένει η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Το Ταμείο θεωρεί υπερβολικά αισιόδοξες τις εκτιμήσεις των Ευρωπαίων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και ζητά ελαφρύνσεις. Από την πλευρά του ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν ανησυχεί για μια αναζωπύρωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και επαναλαμβάνει ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά η απουσία ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Εκτιμά ωστόσο ότι η χώρα βρίσκεται σε σωστό δρόμο”.

Από την πλευρά της η διαδικτυακή έκδοση του οικονομικού περιοδικού manager-magazin, δεν συμμερίζεται αυτή την οπτική. Αντίθετα, σε κείμενο που τιτλοφορείται: “Η Ελλάδα πιο κοντά στην επόμενη δόση”, αναφέρει πως “Ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή των ελεγκτών στην Αθήνα με σκοπό την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Οι θεσμοί θα εστιάσουν τώρα στις μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού και της αγοράς εργασίας, που θεωρούνται προϋποθέσεις για την χορήγηση περαιτέρω βοήθειας”.

ΠΗΓΗ: dw.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 15
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ