Πολιτική

Γιώργος Σταματάκης: Πέθανε ο πρώτος μεταδικτατορικός πρόεδρος της ΕΦΕΕ – Το αντίο από το ΚΚΕ

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Σταματάκης, ένας από τους ιστορικούς ηγέτες του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος. Παράλληλα, πρωτοστάτησε στη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ τον Ιούνιο του 1975, ως πρόεδρος του ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Νομικής το 1974 – 1975.

Ο Γιώργος Σταματάκης ήταν ο πρώτος πρόεδρος της μεταδικτατορικής ΕΦΕΕ, δηλαδή της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδος, ενώ υπήρξε συνδικαλιστικός ηγέτης της Πανσπουδαστικής και στέλεχος της ΚΝΕ.

Στην προσωπικότητα και τη δράση του αναφέρεται το ΚΚΕ, εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ:

«Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του Γιώργου Σταματάκη, πρώτου  Προέδρου της μεταδικτατορικής ΕΦΕΕ. Ο Γιώργος Σταματάκης είχε σημαντική συμβολή στην αντιδικτατορική πάλη, φοιτητής τότε της Νομικής Αθήνας, με θέσεις ευθύνης στην ΑντιΕΦΕΕ και μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ. Τη δεκαετία του ’80 διετέλεσε Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, ενώ ακόμα υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από το 12ο Συνέδριο του ΚΚΕ, το 1987, έως την αποχώρησή του από το ΚΚΕ, το 1989. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας: Παρέλαση καινοτομίας η φετινή – Πρώτο ορατό δείγμα της μετάβασης των ενόπλων δυνάμεων στη νέα εποχή
«Μέσα από νέα εξοπλιστικά προγράμματα, μη επανδρωμένα μέσα και σύγχρονες τεχνολογίες, προχωράμε σταθερά σε μια πορεία μεταρρυθμίσεων που ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της εποχής»
Ο Νίκος Δένδιας
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η 28η Οκτωβρίου και το θρυλικό «Όχι» είναι το μέγιστο και έσχατο μάθημα της γενιάς του ’40 προς τη σύγχρονη εποχή μας
«Είναι το έπος του '40, είναι το βορειοηπειρωτικό έπος, είναι το έπος της γυναίκας της Πίνδου που μας συγκινούν και μας συναρπάζουν πάντα»
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας