Πολιτική

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο ΥΜΑΘ για επίσκεψη και ξενάγηση σε ιστορική έκθεση

Υποδεχθείσα από τον Κώστα Γκιουλέκα, η αμερικανίδα Πρέσβης ξεναγήθηκε σε ιστορική έκθεση πριν από τη διμερή συνάντηση και την εθιμοτυπική τελετή

Η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, πραγματοποίησε την Πέμπτη (04.12.2025) επίσημη επίσκεψη στο Υπουργείο Μακεδονίας–Θράκης στη Θεσσαλονίκη, όπου έγινε δεκτή από τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Κώστα Γκιουλέκα.

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έφτασε στο Διοικητήριο συνοδευόμενη από τον Αμερικανό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, Τζέρι Ισμαήλ, και έγινε δεκτή σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, εκφράζοντας μάλιστα τον ενθουσιασμό της για τον χώρο με ένα χαρακτηριστικό «wonderful».

Πριν από τη διμερή συνάντηση, ο Κώστας Γκιουλέκας την ξενάγησε στην έκθεση «Ζωντανεύοντας την Ιστορία», η οποία περιλαμβάνει πίνακες, αρχειακό υλικό και κειμήλια της ελληνικής ιστορίας. Η Αμερικανίδα διπλωμάτης εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για αρκετά από τα εκθέματα, ιδίως εκείνα που σχετίζονται με σημαντικές ιστορικές περιόδους του ελληνικού έθνους.

 

Η πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοιλ, επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη
Η πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοιλ, επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ
Η πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοιλ, επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ
Η πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοιλ, επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων, με τον Υφυπουργό να προσφέρει στην Πρέσβειρα ένα αναμνηστικό σφραγιστικό. Η προγραμματισμένη συνάντηση με την Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αθηνά Αηδονά, ακυρώθηκε λόγω κωλύματος της τελευταίας.

Η παρουσία της Πρέσβειρας στη Θεσσαλονίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή, όπου αναμένεται να παραστεί στο επετειακό δείπνο για τα 50 χρόνια του ΣΕΒΕ, του σημαντικότερου συνδέσμου Ελλήνων εξαγωγέων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ελληνική Δικαιοσύνη «επιταχύνεται» – Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιεί: «Δεν θα αφήσουμε τον θόρυβο να επισκιάσει τις αλλαγές»
Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε το νέο πρόσωπο της Δικαιοσύνης, ζητώντας νηφαλιότητα απέναντι στη συνωμοσιολογία και αναδεικνύοντας τα πρώτα μετρήσιμα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η προστασία της Δικαιοσύνης είναι ουσιαστικά η προστασία της ίδιας της Δημοκρατίας
«Για τον νέο δικαστικό χάρτη, πολλοί έλεγαν ότι αυτά στην Ελλάδα δε μπορούν να γίνουν. Αποδεικνύεται ότι έκαναν μεγάλο λάθος. Φτάσαμε με τρόπο αθόρυβο, σε μια νέα πραγματικότητα» είπε ο Πρωθυπουργός.
Κυριάκος Μητσοτάκης