Το ανακοινωθέν θα περιλαμβάνει αναφορά στην περαιτέρω ανάπτυξη των γεωποπολιτικών και οικονομικών σχέσεων των τριών χωρών σε μία σειρά τομείς πέραν της ενέργειας.
Ο πρωθυπουργός χθες από την Κύπρο αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Αιγύπτου στον αραβικό κόσμο και υπογράμμισε ότι η τριμερής συνεργασία θα αποτελέσει στρατηγικό κρίκο για την ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν στο ταξίδι του ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη και οι σύμβουλοί του κ.κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης και Δημήτρης Πτωχός.
Στο πλαίσιο της παραμονής του στο Κάιρο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της ελληνικής παροικίας.