Πολιτική

Ιεροσόλυμα: Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη σε Πατριαρχείο και Ναό της Αναστάσεως (pics, video)

Στο Πατριαρχείο και τον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ την Τρίτη (16.06.2020).

“Μια επίσκεψη στα Ιεροσόλυμα είναι χωρίς περιεχόμενο αν δεν επισκεφτεί κανείς το Πατριαρχείο κι αν δεν προσκυνήσει τον Πανάγιο Τάφο. Ευχαριστώ τον Θεό που μου δόθηκε αυτή η δυνατότητα ως πρωθυπουργός της χώρας, στο πρώτο επίσημο ταξίδι μου – την μετά κορονοϊό εποχή – να έρθω στην Ιερουσαλήμ”, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης, Θεόφιλο Γ΄, αμέσως μετά το προσκύνημά του στον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου.

“Θέλω να γνωρίζετε και εσείς αλλά και η αδελφότητα του Αγίου Τάφου ότι το Ελληνικό κράτος θα είναι πάντα κοντά στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στην πολύ σπουδαία αποστολή την οποία επιτελεί σε αυτή την δύσκολη αλλά συνάμα συναρπαστική πόλη και περιοχή. Να γνωρίζετε ότι η αγάπη και η στήριξή μας είναι δεδομένη και έμπρακτη”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη και τον γιο του Κωνσταντίνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε όλους τους χώρους του Ναού και συναντήθηκε με μέλη της Ιεράς Αγιοταφικής Αδελφότητας.

Mitsotakis Patriarheio Ierosolymon  Intime

Κλείνοντας την πρώτη μέρα της επίσκεψής του στο Ισραήλ ο Έλληνας Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης και ηγέτη του κόμματος Yesh Atid, Yair Lapid.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι εξαιρετικά καλές σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ, οι συνέπειες του κορονοϊού για τις δύο χώρες, καθώς, επίσης, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τον Στέργιο Καλπάκη προτείνει για γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος
Για την θέση του γραμματέα αναμένεται να προτείνει τον πρώην εκπρόσωπο τύπου Στέργιο Καλπάκη, για εκπρόσωπο Τύπου τον Κώστα Ζαχαριάδη ενώ για την θέση της αναπληρώτριας γραμματέως του κόμματος, την Αναστασία Σαπούνια
Ο Στέλιος Καλπάκης 2
Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο κ. Σημανδράκος έστειλε δύο επιστολές στο Μαξίμου, το αυτί του Πρωθυπουργού άκουσε τίποτα;»
«Τα γνώριζε και τα επέτρεψε μία ''γαλάζια'' συμμορία που έχει καταληστεύσει τους ευρωπαϊκούς πόρους», είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον Πρωθυπουργό
Νίκος Ανδρουλάκης