Πολιτική

Ισπανός ΥΠΕΞ σε Δένδια: Αδιαμφισβήτητη η αλληλεγγύη της Ισπανίας σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ

Δεν αμφισβητείται η αλληλεγγύη της Ισπανίας προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ, όπως τόνισε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες (José-Manuel Albares), μετά τα «καρφιά» του Νίκου Δένδια, πως «οι ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γαλλίας και να μην στηρίζουν άλλες χώρες που απειλούν με πόλεμο κράτη-μέλη της ΕΕ».

Η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ειπώθηκε μετά το πέρας της συνάντησής του, με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, χθες Παρασκευή (19.11.2021). Ο κ. Δένδιας έστειλε με αυτόν τον τρόπο το μήνυμά του προς την Ισπανία και τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, μετά τη σύναψη της αμυντικής συμφωνίας της Ιβηρικής χώρας με την Τουρκία.

«Η αλληλεγγύη της Ισπανίας προς όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με όλα, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και της Κύπρου, είναι υπεράνω πάσης αμφιβολίας, υπεράνω πάσης αμφιβολίας, και το λέω αυτό εδώ, στην έδρα του Κοινοβουλίου» τόνισε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες (José-Manuel Albares), μιλώντας πρόσφατα στο ισπανικό Κοινοβούλιο, όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές.

Τα ανωτέρω κοινοποίησε στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο Ισπανός ομόλογός του, μετά τη χθεσινοβραδινή τηλεφωνική τους συνομιλία, γνωστοποιούν οι ίδιες διπλωματικές πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 34