Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Καμμένος: “Βρώμικα” deals του Τσίπρα με βουλευτές των ΑΝΕΛ – Είπα στον Φωκά για τη… γκαζόζα!

Καμμένος

Με προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα το νέο «χτύπημα» του προέδρου των ΑΝΕΛ.
«Ο Τσίπρας με πούλησε 100 φορές» είπε ο Πάνος Καμμένος.
Μίλησε για «βρώμικο» deal του πρωθυπουργού και απείλησε με «πόλεμο» αν κρατήσει στελέχη των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση: «Θα πίνουμε γκαζόζες στο κυλικείο», είπε.
“Εγώ τον Κοτζιά θα τον καθίσω στο σκαμνί!”. Νέες βαριές καταγγελίες κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών.

Ο Πάνος Καμμένος εξελίσσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια στα πλευρά της κυβέρνησης. Όχι μόνο εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και με αφορμή τη διαφαινόμενη πρόθεση του πρωθυπουργού να διατηρήσει στην κυβέρνηση μετά τον επερχόμενο ανασχηματισμό. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ από τα πυρά του δεν γλίτωσε, για ακόμη μια φορά, ούτε η Έλενα Κουντουρά. «Δεν έχω ξαναμιλήσει με τον Τσίπρα», είπε.

«Εγώ είπα στον Φωκά να πιεί επιδεικτικά την γκαζόζα. Για να καταλάβουν ότι θα έχουμε πόλεμο αν διαλύσουν την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ», είπε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (31.01.2019) στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ.

Και επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά και το tweet που έκανε μια μέρα πριν, λίγο αφού ο Αριστείδης Φωκάς είχε προκαλέσει αίσθηση με την ατάκα «είχα πιεί μια γκαζόζα και πήγα τουαλέτα, γιατί σταμάτησε η ψηφοφορία;» (σ.σ. επί της αρχής του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ).

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως σχεδίαζε τη διάλυση της Κ.Ο. «του εταίρου που τον στήριξε τέσσερα χρόνια». Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι «ο Τσίπρας με πούλησε 100 φορές» και διεμήνυσε περισσότερες από μια φορές ότι θεωρεί «αιτία πολέμου» την ενδεχόμενη διάλυση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. «Εμείς κάποια στιγμή θα πίνουμε γκαζόζα στο καφενείο της Βουλής», είπε με νόημα ο πρώην υπουργός Άμυνας.

Στην επισήμανση πως για χάρη του έφυγαν δυο υπουργοί από την κυβέρνηση (Φίλης, Κοτζιάς) ο Πάνος Καμμένος απάντησε: ίσως και περισσότεροι

«Αν κρατήσει (ο πρωθυπουργός) στελέχη των ΑΝΕΛ στον ανασχηματισμό, θα έχουμε πόλεμο» σημείωσε ο Πάνος Καμμένος και επανέλαβε την εκτίμηση για εκλογές πριν από την… παρέλαση της 25ης Μαρτίου. «Αν προχωρήσουμε σε βρώμικες κινήσεις και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, παρέλαση δεν θα κάνουμε», είπε. Εκτίμησε, πάντως, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κερδίσει τις εκλογές «αν ο Μητσοτάκης συνεχίσει έτσι».

«Αλέξη, δεν θα γίνω απατημένη σύζυγος»

Ο Πάνος Καμμένος μίλησε για “περίεργες ιδέες” και επίθεση στο πρόσωπό του από «ομάδα σκληροπυρηνικών του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την Εφημερίδα των Συντακτών». «Όταν ξεκίνησε η προσπάθεια με τα πρωτοσέλιδα, πήγα στον Τσίπρα και του είπα: “κοίτα Αλέξη, εγώ δεν θα μπω στη διαδικασία της απατημένης συζύγου”. Μου είπε “όχι δεν με ενδιαφέρει η συνεργασία με κανέναν”», τόνισε ο Πάνος Καμμένος, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως «με πούλησε 100 φορές».

«Αγκάθι από την αρχή ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών. Ήξερε ότι θα φύγουμε και θα την καταψηφίσουμε. Μου είπε (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας) ότι το θέμα των Πρεσπών θα το ξανασυζητήσουμε τον Μάρτιο, να τελειώνουμε με τις υποχρεώσεις που έχουμε στους πολίτες. Αν περάσει από τα Σκόπια, το ξανασυζητάμε και θα πάρεις τις αποφάσεις σου» είπε και πρόσθεσε ότι η δεύτερη φορά που ο πρωθυπουργός “παραβίασε” τη μεταξύ τους συμφωνία ήταν όταν τον Ιανουάριο όταν διέρρευσαν οι πληροφορίες πως η κυβέρνηση “είχε” τους 151 για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Βρώμικα deals του Τσίπρα»

Ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό για βρώμικα deals με στελέχη και βουλευτές των ΑΝΕΛ. «Άρχισε να προσφέρει καρέκλες σε βουλευτές για τις ψήφους τους» τόνισε και σημείωσε πως αν ο πρωθυπουργός του είχε ζητήσει να αφήσει την Έλενα Κουντουρά να μείνει στην κυβέρνηση για να ολοκληρώσει το έργο της στο υπουργείο Τουρισμού «θα την άφηνα και θα του έλεγα “την αφήνω αρκεί να καταψηφίσει τις Πρέσπες”». Κατά τον κ. Καμμένο, ο πρωθυπουργός «άρχισε να βλέπει βουλευτές κατά μόνας. Τους προσέφερε υπουργικές θέσεις». Όπως είπε, μάλιστα, οι πρώτοι ήταν η Έλενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης, ενώ έκανε αναφορά και στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο.

Στην ερώτηση αν στον ίδιο προσφέρθηκαν ανταλλάγματα, ο Πάνος Καμμένος απάντησε: «Ο κ. Τσίπρας μου είπε να καταψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών, να παραμείνω υπουργός και “αν φοβάσαι ότι αυτό θα σου στοιχίσει εκλογικά, έλα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, να βάλουμε και όσους βουλευτές θέλεις σε περιφέρειες“. Μου πρότεινε ακόμα και να ενταχθούμε σε ενιαίο κόμμα και βεβαίως το αρνήθηκα».

“Εγώ τον Κοτζιά θα τον καθίσω στο σκαμνί” – Πάνος Καμμένος

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για «έντιμη σχέση» που χάλασε και πως δεν ήθελε να μπει στη διαδικασία να κάνει παζάρια με τον πρωθυπουργό. Είπε όμως ότι με τον Αλέξη Τσίπρα δεν έχουν ξαναμιλήσει από την ημέρα του “διαζυγίου” ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. «Δεν έχουμε ξαναμιλήσει. Εγώ τον έκανα πρωθυπουργό», είπε και πρόσθεσε πως δεν αισθάνεται προδομένος αλλά πικραμένος. «Για να πάρει με τη μέθοδο της αποστασίας στελέχη μου, έφτασε να διαλύσει την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ».

Η Κουντουρά

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επανέλαβε ότι κάλεσε στο υπουργείο την Έλενα Κουντουρά και τον Βασίλη Κόκκαλη στο υπουργείο για να συζητήσουν τη στάση τους στη Συμφωνία των Πρεσπών. «Μου είπε ότι δεν θα ψήφιζε τις Πρέσπες ποτέ. Μου ζήτησε χρόνο να δούμε τι θα έλεγε η Συμφωνία των Πρεσπών», σημείωσε και σημείωσε ότι εκείνος απαίτησε να γίνει η Έλενα Κουντουρά υπουργός και όχι υφυπουργός. «Δεν περίμενα ότι θα με πουλούσε», είπε.

Κατά τον Πάνο Καμμένο, η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα τεθεί σε ισχύ γιατί η Ρωσία θα κάνει προσφυγή στον ΟΗΕ, ενώ εκτίμησε ότι θα υπάρξει και αντίδραση από πλευράς της Βουλγαρίας για τη γλώσσα.

“Θα καθίσω τον Κοτζιά στο σκαμνί”

Για μια ακόμα φορά, ο Πάνος Καμμένος επιτέθηκε στον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, απειλώντας τον πως θα τον “καθίσει” στο σκαμνί. Τον κατηγόρησε για παράνομες ενέργειες στο θέμα με τις βίζες και είπε χαρακτηριστικά ότι «έχει βάλει από την πίσω πόρτα εταιρίες του Σόρος για να ελέγχουν τις βίζες».

«Όταν έρθει μπροστά στον φυσικό του δικαστή, ο Κοτζιάς πρέπει να προφυλακιστεί. Έχει παραβιάσει το νόμο. Εγώ τον Κοτζιά θα τον καθίσω στο σκαμνί γιατί έχει παρανομήσει» είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας πως «έχω έτοιμους φακέλους (…) δεν ξέρω αν υπάρχει μίζα. Υπάρχει φοροδιαφυγή».

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε η Ντόρα Μπακογιάννη, που όπως είπε ο Πάνος Καμμένος «έχει εμπλοκή με τον Κοτζιά και τον Σόρος». Απαντώντας δε στην ατάκα της βουλευτού της ΝΔ που τον είχε αποκαλέσει “κότα τρίλειρη και μακροπουπουλάτη“, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε: «να τη δω σε μια ώρα στο δικαστήριο, γιατί η γριά κότα έχει το ζουμί και η κα Μπακογιάννη είναι και κότα και χωρίς ζουμί».

Η συνέντευξη του Πάνου Καμμένου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις