Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο… Καραμανλής και το ενδεχόμενο εκλογών θα ενώσει το ΠΑΣΟΚ;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Έντονες είναι οι διεργασίες στο χώρο της “δημοκρατικής παράταξης” ενόψει του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στα μέσα Μάη και όλα δείχνουν ότι οι αντιμαχόμενες πλευρές με την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμες για την επανένωση του χώρου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μάλιστα, ο οποίος συνεχίζει να επιρρίπτει ευθύνες στον κ Βενιζέλο για την πτώση της κυβέρνησής του το 2011 μιλώντας χθες στο ΚΡΗΤΗ TV ήταν μάλλον αποκαλυπτικός των κινήσεων που συντελούνται στο παρασκήνιο λέγοντας «Σήμερα, με δεδομένη την αποχώρηση Βενιζέλου από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, δέχομαι εισηγήσεις να ηγηθώ πρωτοβουλιών. Δεν είναι ευχάριστο ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού να είναι κατακερματισμένος. Θεωρώ ότι η επανενοποίηση είναι απαραίτητη. Δεν είναι θέμα όμως προσώπων. Είναι θέμα αρχών».

Πράγματι ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχεται εισηγήσεις να συμβάλει στις διαδικασίες “επανενοποίησης” του χώρου ακόμη και από στελέχη που έχουν παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ, αν και συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αλλά και ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος επιχειρώντας ένα βήμα προσέγγισης καλούν τους “παπανδρεϊκούς” να επανέλθουν στο κόμμα όχι όμως τον Γ. Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός πάντως να σημειωθεί ότι δεν συνδυάζει ενδεχόμενη επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ με επιστροφή και στην ηγεσία του κόμματος.

Όπως όλα δείχνουν στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρηθεί η αποκατάσταση του “όλου ΠΑΣΟΚ” και πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό θα παίξει ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που θα εκλεγεί με καθολική ψηφοφορία των μελών του στις 7 Ιουνίου. Άλλωστε η πολιτική συγκυρία είναι τέτοια με αφορμή το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο που δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για μια “νέα ενότητα” στο ΠΑΣΟΚ, παρά το διαφορετικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα οι κ. Βενιζέλος και Παπανδρέου.

“Ο Καραμανλής θα ενώσει το ΠΑΣΟΚ” είναι μια φράση που ακούγεται το τελευταίο διάστημα στους διαδρόμους του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΔΗΣΟ, καθώς η Επιτροπή για το Μνημόνιο που εξαιρεί επί της ουσίας την περίοδο Καραμανλή από τις όποιες πολιτικές ευθύνες αποτελεί τον καταλύτη για να τα βρουν “βενιζελικοί” και “παπανδρεϊκοί” έστω τη ύστατη ώρα για τη “δημοκρατική παράταξη”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε