Πολιτική

Κατρούγκαλος: Τώρα είναι η στιγμή να λύσουμε το θέμα της ονομασίας

Τώρα είναι η στιγμή, αν θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα με την ονομασία των Σκοπίων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. Τόνισε, ότι ήδη 134 χώρες του ΟΗΕ τα έχουν αναγνωρίσει ως «Μακεδονία».

Ταυτόχρονα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η λύση στην οποία θα καταλήξουν οι δύο χώρες, θα είναι εθνικά συμφέρουσα και θα έχει τη στήριξη όχι μόνο της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά και των περισσοτέρων πολιτικών κοινοβουλευτικών δυνάμεων.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή ανάγνωση» του Καναλιού της Βουλής, ο κ. Κατρούγκαλος τάχθηκε υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας, τονίζοντας ότι το θέμα των Σκοπίων «πρέπει να πάψει να είναι όχημα αλυτρωτισμού». Επιτέθηκε στη ΝΔ για τη στάση της, κατηγορώντας την ότι βρίσκεται σε αμηχανία και προσπαθεί να συγκαλύψει το εσωτερικό της πρόβλημα, καθώς υπάρχουν διαφωνίες από τις ακροδεξιές μεταγραφές της.

«Δεν θέλουμε εθνικούς διχασμούς. Προέχει το εθνικό συμφέρον και όχι το κομματικό» υπογράμμισε, ενώ εκτίμησε ότι δεν θα διαφωνήσει και δεν θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο για τη λύση της ονομασίας.

πηγη: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μιχάλης Κατρίνης στο newsit.gr: Συνέδριο αποφάσεων για το ΠΑΣΟΚ, με στόχο μια νέα δημοκρατική και κοινωνική πλειοψηφία
Ο βουλευτής Ηλείας ανοίγει παράθυρο διαλόγου με ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά, αποκλείει συνεργασία με τη ΝΔ και ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του πολέμου και της ακρίβειας
Μιχάλης Κατρίνης
Νίκος Δένδιας για 25η Μαρτίου: «Στο σύγχρονο περιβάλλον η Ελλάδα αν δεν πράξει, δεν θα υπάρξει»
Το μήνυμα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας προς τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες, Εφέδρους και το Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων την ακόλουθη Ημερήσια Διαταγή
Ο Νίκος Δένδιας
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Flyover: «Μιλάμε πια για μια τελείως διαφορετική Θεσσαλονίκη»
Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην πρόοδο του μεγάλου οδικού έργου, που έχει ξεπεράσει το 50%, και από το ΕΚΕΤΑ προανήγγειλε προσπάθεια μεταφοράς στην Αττική του συστήματος διαχείρισης κυκλοφορίας με τεχνητή νοημοσύνη
Κυριάκος Μητσοτάκης