Πολιτική

Κεραμέως: Αναγκαίο να οριστεί ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια

Για την πτωτική πορεία των βάσεων στις περισσότερες σχολές αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως ο αυξημένος αριθμός των εισακτέων, οι χειρότερες από προηγούμενες χρονιές επιδόσεις των μαθητών και οι προτιμήσεις των παιδιών είναι αυτά που καθορίζουν την πορεία των βάσεων.

Όσο αφορά τις χαμηλές βαθμολογίες με τις οποίες μπήκαν σε σχολές ΑΕΙ πολλοί μαθητές, τόνισε ότι «η Κυβέρνηση έχει από καιρό πει ότι πρέπει να υπάρχει μια ελάχιστη βάση εισαγωγής που θα ορίζεται από την Πολιτεία και από εκεί και πέρα να μπορεί κάθε Πανεπιστήμιο να ορίζει, εάν θέλει, ακόμη υψηλότερη βάση».

«Τα σημερινά αποτελέσματα πρέπει να μας προβληματίσουν, όπως έκανα εγώ όταν είδα σήμερα ότι μπαίνει στο Πανεπιστήμιο ένας μαθητής με βαθμολογία 0,8», είπε η Νίκη Κεραμέως, λέγοντας ότι υπάρχει ανάγκη για αλλαγή, η οποία όμως ξεκαθάρισε πως θα γίνει ύστερα από κοινωνικό διάλογο.

Η κ. Κεραμέως επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη στάση του στην αναθεώρηση του Συντάγματος, βάση της οποίας δεν θα μπορούν να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια στη χώρα τα επόμενα δέκα χρόνια.

Αναφορικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η κ. Κεραμέως είπε πως «ήδη όλα τα βιβλία έχουν ήδη παραδοθεί στα σχολεία όλης της χώρας, ενώ στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι διορισμοί των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Η Κυβέρνηση θεωρεί απαράδεκτο οι εκπαιδευτικοί να μαθαίνουν την τελευταία στιγμή που διορίζονται».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η κλήρωση για τους ανώτατους δικαστές στην υπόθεση Τριαντόπουλου θα γίνει τη Δευτέρα
Απαντήσεις έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, στις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον του η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενημερώνοντας...
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης
Μητσοτάκης σε Σίσι: Οι χώρες μας πυλώνες σταθερότητας – Προειδοποίηση σε Ερντογάν: Κανένα παράνομο τετελεσμένο δεν μπορεί να έχει ισχύ στο μέλλον
«Είμαστε αποφασισμένοι να έχουμε αυτή την εταιρική στρατηγική σχέση με την Ελλάδα, με αμοιβαίο σεβασμό», είπε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλ Σίσι 11
Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Στον «αέρα» η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες – Τι θα ισχύσει με τις ταυτότητες
«Βρισκόμαστε πια στις τελευταίες συνεννοήσεις, οι πλατφόρμες που χρειάζονται είναι έτοιμες και μένει μέσα στον Μάιο να βγούμε στον αέρα», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά
«Πυρά» Κακλαμάνη κατά Κωνσταντοπούλου μετά τις καταγγελίες της για τη δικογραφία των Τεμπών - «Επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση»
«Να πει ότι ψάχνει δικαιολογίες για τη μη ενημέρωση των βουλευτών της, οι οποίοι για πρώτη φορά χθες πήγαν να δουν τη δικογραφία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης 10