Πολιτική

Κεραμέως: Αναγκαίο να οριστεί ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια

Για την πτωτική πορεία των βάσεων στις περισσότερες σχολές αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως ο αυξημένος αριθμός των εισακτέων, οι χειρότερες από προηγούμενες χρονιές επιδόσεις των μαθητών και οι προτιμήσεις των παιδιών είναι αυτά που καθορίζουν την πορεία των βάσεων.

Όσο αφορά τις χαμηλές βαθμολογίες με τις οποίες μπήκαν σε σχολές ΑΕΙ πολλοί μαθητές, τόνισε ότι «η Κυβέρνηση έχει από καιρό πει ότι πρέπει να υπάρχει μια ελάχιστη βάση εισαγωγής που θα ορίζεται από την Πολιτεία και από εκεί και πέρα να μπορεί κάθε Πανεπιστήμιο να ορίζει, εάν θέλει, ακόμη υψηλότερη βάση».

«Τα σημερινά αποτελέσματα πρέπει να μας προβληματίσουν, όπως έκανα εγώ όταν είδα σήμερα ότι μπαίνει στο Πανεπιστήμιο ένας μαθητής με βαθμολογία 0,8», είπε η Νίκη Κεραμέως, λέγοντας ότι υπάρχει ανάγκη για αλλαγή, η οποία όμως ξεκαθάρισε πως θα γίνει ύστερα από κοινωνικό διάλογο.

Η κ. Κεραμέως επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη στάση του στην αναθεώρηση του Συντάγματος, βάση της οποίας δεν θα μπορούν να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια στη χώρα τα επόμενα δέκα χρόνια.

Αναφορικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η κ. Κεραμέως είπε πως «ήδη όλα τα βιβλία έχουν ήδη παραδοθεί στα σχολεία όλης της χώρας, ενώ στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι διορισμοί των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Η Κυβέρνηση θεωρεί απαράδεκτο οι εκπαιδευτικοί να μαθαίνουν την τελευταία στιγμή που διορίζονται».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 34
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221