Πολιτική

Κλειστές τράπεζες: Δίωρη καθημερινή ταλαιπωρία για χαρτζιλίκι

Η Ελλάδα στην ουρά. Κυριολεκτικά. Όλοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας είναι αναγκασμένοι να βρεθούν καθημερινά σε μια ουρά ενός ATM για να πάρουν ανάσα... με το καλαμάκι. Το capital control έφερε απίστευτη ταλαιπωρία για όλους καθώς ο περιορισμός των 60 ευρώ δεν δίνει και πολλά περιθώριο κυρίως σε ανθρώπους με οικογένεια που χρειάζονται χρήματα για μετακινήσεις διατροφή κλπ.

Δεν είναι μόνο οι συνταξιούχοι που αναγκάστηκαν να μπουν σε μια ουρά για μέρες περιμένοντας να ανοίξουν οι πόρτες των τραπεζών. Όλη η Ελλάδα μετράει βήματα σε μια ουρά ως το ΑΤΜ. Τα 60 ευρώ που για χιλιάδες άτυχους που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε νωρίς σε μια τράπεζα μετατρέπονται σχεδόν αυτόματα σε 50 ευρώ καθώς τα μηχανήματα στερεύουν από 20ευρα κάνουν ακόμη πιο δύσκολή την κατάσταση.

Οι περισσότεροι καθημερινά επιστρέφουν ξανά και ξανά σε μια ουρά. Η απάντηση στο ερώτημα “γιατί, δεν είναι αρκετά τα 50 ή τα 60 ευρώ για μερικές ημέρες;” είναι απλή. Πρώτα απ’ όλα υπάρχουν οικογενειάρχες που ναι, χρειάζονται καθημερινά περισσότερα χρήματα, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν να κάνουν πληρωμές και τέλος υπάρχουν άνθρωποι (μάλλον όλοι μας) που φοβούνται την επόμενη ημέρα, την πλήρη κατάρρευση και προτιμούν να έχουν συγκεντρωμένα έστω στο σπίτι τους με όλους τους κινδύνους τα χρήματά τους σε μορφή ευρώ!

Κάπως έτσι οι ουρές ταλαιπωρίας καθημερινά είναι μεγάλες. Είναι ουρές φόβου για το αύριο, μπροστά στο ενδεχόμενο ενός κουρέματος καταθέσεων, μπροστά στο ενδεχόμενο αλλαγής νομίσματος που θα σημάνει μεγάλη υποτίμηση στο εισόδημα και έτσι οι περισσότεροι προτιμούν καθημερινά να μαζέψουν λίγα λίγα όσα περισσότερα ευρώ μπορούν…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα