Πολιτική

Κομισιόν: 17,7 εκατ. ευρώ στη Μάλτα για τους μετανάστες

Την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών πιέσεων στη Μάλτα, εξέφρασε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη σημερινή επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Μάλτα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

H διαχείριση των αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών στη Μεσόγειο, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών του Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Μαλτέζο πρωθυπουργό Joseph Muscat, τον υπουργό εσωτερικών Carmelo Abela και τον υπουργό εξωτερικών George Vella.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι έχει “πλήρη επίγνωση των πιέσεων που αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό σύστημα της Μάλτας – η αυξανόμενη εισροή μεταναστών σε ένα μικρό νησιωτικό κράτος αποτελεί τεράστια πρόκληση”. Υπογράμμισε επίσης, ότι η διαχείριση τέτοιων πιέσεων “δεν αποτελεί έργο ενός μόνο κράτους μέλους ή μόνο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι έργο κοινό, ευθύνη κοινή.”

Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε επίσης ότι “η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει τη Μάλτα και τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα στη Μεσόγειο” και υπογράμμισε ότι μόλις χθες η Επιτροπή ενέκρινε πρόγραμμα ύψους €17,7 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της Μάλτας σε θέματα ασύλου, μετανάστευσης, και ένταξης μεταναστών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) που εδρεύει στη Μάλτα και, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Διευθυντή της EASO κ. Robert Visser, παρουσίασε τα αποτελέσματα πιλοτικών προγραμμάτων για τη συλλογή πληροφοριών από τη λαθραία διακίνηση μεταναστών στη Μάλτα και την Ιταλία, καθώς και για τη συνεργασία των κρατών-μελών στον τομέα του ασύλου.

Ο Επίτροπος τόνισε ότι η EASO “αποτελεί βασικό εργαλείο για την εφαρμογή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στα ζητήματα ασύλου.”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Εκδήλωση στο Καλέντζι για τον Ανδρέα Παπανδρέου: 30 χρόνια μετά ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να ενώνει το κόμμα
Στην ομιλία του, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει για τον Ανδρέα των παιδικών του χρόνων, τον «μύθο» της Πολιτικής, με τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις, τον πύρινο λόγο και τα σοσιαλιστικά ιδεώδη
Ανδρέας Παπανδρέου
Νίκος Δένδιας: Αλλάζουν όλα στην Άμυνα για μια χώρα ισχυρή και ανθεκτική
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για την απειλή του casus belli, την ανάγκη αμυντικής καινοτομίας, τη συνεργασία με την ελληνική βιομηχανία και τη μετάβαση από την αγορά προϊόντων στις λύσεις επιχειρησιακών προβλημάτων
Νίκος Δένδιας
Τα πρόσωπα της «σκιώδους κυβέρνησης» του Αλέξη Τσίπρα – Οι έμπειροι, οι νέοι και ο TikToker αγροτοσυνδικαλιστής
Το επιτελείο πλαισιώνουν πανεπιστημιακοί, πρώην ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, στελέχη της δημόσιας διοίκησης, επιστήμονες με διεθνή παρουσία και εκπρόσωποι της πραγματικής οικονομίας
Αλέξης Τσίπρας 80