Πολιτική

Κομισιόν: Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την πρόοδο των συνομιλιών για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις

Να ενταθούν οι εργασίες και οι διαβουλεύσεις ενόψει του Eurogroup της 24ης Απριλίου ζητεί η Κομισιόν από την Ελλάδα  τονίζοντας ότι έχουμε μείνει πίσω.

Την εντατικοποίηση των συνομιλιών μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών, ενόψει του Εurogroup της 24ης Απριλίου, ζήτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου της, Μαργαρίτη Σχοινά, από τις Βρυξέλλες.

Ο Μ. Σχοινάς τόνισε ότι οι συζητήσεις των ελληνικών αρχών με τους θεσμούς συνεχίζονται, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η Επιτροπή δεν είναι ικανοποιημένη από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής.

Ο ίδιος εκπρόσωπος συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να ενταθούν οι εργασίες ως τις 24 Απριλίου που θα πραγματοποιηθεί το άτυπο Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας, καθώς εκεί οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα έχουν την ευκαιρία να αποτιμήσουν την κατάσταση.

Σε ερώτηση αν συνεδριάζει σήμερα το Brussels Group στις Βρυξέλλες, ο Μ. Σχοινάς απάντησε ότι οι επαφές συνεχίζονται, αλλά τουλάχιστον για σήμερα δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με φυσική παρουσία στις Βρυξέλλες.

Τέλος, ο Μ. Σχοινάς υπενθύμισε ότι τα βασικά πρόσωπα που παίρνουν μέρος στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα σε πολιτικό επίπεδο βρίσκονται στην Ουάσινγκτον, και εξέφρασε την ελπίδα, από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι οι συναντήσεις αυτές θα φέρουν την επιθυμητή πρόοδο στις τεχνικές συνομιλίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλέξης Τσίπρας εξηγεί γιατί δεν συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ: Δεν θα νομιμοποιήσω τη δολοφονία χαρακτήρα μου
«Δε μου δίνετε κανένα λόγο να εμπιστευτώ, ούτε στο ελάχιστο, ότι θα έχετε μια αντικειμενική προσέγγιση στα γεγονότα του 2015 και ότι σκοπός σας δεν θα είναι και σήμερα, να επιμείνετε στη συκοφαντία»
Αλέξης Τσίπρας
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τέλος στα ψιλά γράμματα και σε παράτυπες πρακτικές για τα δάνεια μέχρι 100.000 ευρώ
«Πλέον, ορίζεται ανώτατο ύψος που μπορεί να φτάσει ένα καταναλωτικό δάνειο όταν το ξεχρεώνεις και θα είναι μεταξύ 30%-50% πάνω από το κεφάλαιο το οποίο δανείστηκε ο συναλλασσόμενος με την τράπεζα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 32