Πολιτική

Κοντογεώργης για ομόφυλα ζευγάρια: Στα θέματα των παιδιών πρέπει να υπάρχουν συναινέσεις

«Αποστολή της κυβέρνησης είναι να αναγνωρίζει και μην αποφεύγει την πραγματικότητα, να λύνει τα προβλήματα», δήλωσε στο Action24 ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογιώργης. Ο κ. Κοντογεώργης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις εξελίξεις γύρω από το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Θανάσης Κοντογεώργης σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός έκρινε ότι είναι ώριμες οι συνθήκες για να υπάρχει ισότητα στο γάμο και να λυθούν προβλήματα οικογενειακού δικαίου.

«Και ο γάμος και η υιοθεσία είναι πράξη και αγάπης και ευθύνης. Στα θέματα των παιδιών πρέπει να υπάρχουν συναινέσεις», υπογράμμισε.

«Δικός μας στόχος είναι και σε επίπεδο κοινωνίας και όταν έρθει στη Βουλή να υπάρχει συζήτηση. Να γίνουν κατανοητοί οι λόγοι για τους οποίους το κάνουμε», υπογράμμισε, ενώ σημείωσε πως και στην ΚΟ της ΝΔ θα υπάρξει αναλυτική συζήτηση πριν έρθει το νομοσχέδιο στο υπουργικό συμβούλιο.

Ερωτηθείς αν η αποχή μπορεί να είναι μια επιλογή και για τους υφυπουργούς απάντησε πως «είναι ένα ζήτημα που δεν επιδιώκουμε να διχάσει», πως «η αποχή είναι μια δυνατότητα για τους βουλευτές, όπως άλλωστε έχει επισημάνει και ο πρωθυπουργός.». Παράλληλα επισήμανε πως εφόσον εγκρίνεται στο πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου, τα μέλη του έχουν αυξημένη ευθύνη. «Θα τα δούμε αυτά σε δεύτερο χρόνο», πρόσθεσε.

Ο κ. Κοντογεώργης είπε ότι υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα όπως π.χ. η ακρίβεια και τα ελληνοτουρκικά αλλά πρέπει παράλληλα ό,τι έχει να κάνει με κοινωνική συμπερίληψη να μην το αφήνουμε πίσω.

Για την ακρίβεια δήλωσε ότι είναι δυναμικό πρόβλημα και η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει με δυο τρόπους. Πρώτον στηρίζοντας όσο μπορεί το εισόδημα και δεύτερο με εργαλεία που βοηθούν στη ρύθμιση της αγοράς.

Ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ανεδείχθησαν στρεβλώσεις όπως παραπλανητικές εκπτώσεις οι οποίες τώρα είναι πιο διακριτές.

Είπε επίσης ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν επιβάλει αρκετά πρόστιμα, εκ των οποίων τα μισά έχουν εισπραχθεί και πως η κυβέρνηση προχώρησε σε νέα μέτρα που μαζί με τα υπάρχοντα, εκτίμησε ότι θα οδηγήσουν σε μείωση των τιμών 15-20% μείωση το επόμενο διάστημα.

«Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην αύξηση του εισοδήματος των πολιτών.

Οι πολίτες βλέπουν τις διάφορες και εντοπίζουν προβλήματα, βοηθούν τους μηχανισμούς», ανέφερε ο κ. Κοντογεώργης σημειώνοντας ότι στόχος είναι να υπάρχει καθαρή τιμή από το χωράφι στο ράφι. Επ’ αυτού εκτίμησε ότι στα νωπά και στα φρούτα «θα δούμε αρκετά σύντομα αλλαγές στις τιμές».

Σχετικά με την επιστολική ψήφο είπε πως πρόκειται για καινούργια διαδικασία που εμβαθύνει τις δημοκρατικές διαδικασίες και ενσωματώνει πλήρως τους ομογενείς.

Πρόσθεσε πως είναι η ίδια διαδικασία που έχουν και άλλες χώρες και τη χαρακτήρισε ιστορική τομή για την οποία η κοινωνία είναι ώριμη.

Επίσης για τα θέματα της ασφάλειας δήλωσε δεν πρέπει καμία μέρα να πάει χαμένη, ότι ήδη προχωρούν ενέργειες και οι πολίτες θα δουν διαφορά στην καθημερινότητα άμεσα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 6
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 6
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 219