Πολιτική

Κορονοϊός: Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Μητσοτάκης ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Η μετάλλαξη Όμικρον αλλάζει τα δεδομένα. Και ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει νέα μέτρα. Το ποια θα είναι αυτά, θα το ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στην εισαγωγική του ομιλία, στο υπουργικό Συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τοποθετηθεί για την εξέλιξη της πανδημίας, μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης (Όμικρον) και θα προβεί σε ανακοινώσεις μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενόψει και των γιορτών, ανέφερε η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του υπουργικού. 

Και ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να μάθουμε τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση είναι η αύξηση των rapid test για τους ανεμβολίαστους πολίτες από δυο σε τρία ή τέσσερα την εβδομάδα. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι στους πολίτες άνω των 60 ετών θα δοθεί μια περίοδος χάριτος να εμβολιαστούν, έως τα μέσα Ιανουαρίου. Μετά από την ημερομηνία που θα αποφασιστεί, μέσω της ΑΑΔΕ, θα τους επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο, ύψους 100 ή 150 ευρώ. 

Υπάρχουν επίσης σκέψεις, ειδικά ενόψει των γιορτών, να δοθούν δωρεάν self test και στους εμβολιασμένους πολίτες, μόνο και μόνο για να καταγραφεί καλύτερα η πορεία της πανδημίας. 

Δεν αποκλείεται να γίνει υποχρεωτική ξανά και στους ανοιχτούς χώρους η μάσκα (και όχι μόνο όταν υπάρχει συνωστισμός) ή ακόμη και να αποκλειστούν και από τους ανοιχτούς χώρους της εστίασης οι ανεμβολίαστοι πολίτες αλλά και επέκταση της τηλεργασίας ώστε να υπάρξει και λιγότερη κινητικότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σημειώνεται ότι πολλοί επιστήμονες έχουν ζητήσει σκληρά μέτρα, με τον Νίκο Καπραβέλο να ζητά lockdown παντού για όλους τους ανεμβολίαστους πολίτες και να κλείσουν τα σχολεία πιο νωρίς για τις γιορτές. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δόμνα Μιχαηλίδου και Χάρης Δούκας στα «κάγκελα» για τα πατίνια στην Αθήνα: «Η πόλη ανήκει σε όλους» – «Είναι θέμα υπουργείου»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας καλεί τον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα σε ρύθμιση με στόχο την προστασία πεζών και ΑμεΑ
Δόμνα Μιχαηλίδου και Χάρης Δούκας 9
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός της Μονής Σινά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου
«Η Ελληνική Κυβέρνηση θα στέκεται πάντα δίπλα στο Ιερό Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, θα το στηρίζει, έτσι ώστε να διαφυλάξει στην αιωνιότητα αυτό το ιδιαίτερο και ξεχωριστό καθεστώς το οποίο μας κληροδοτήθηκε από τους προγόνους μας»
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός της Μονής Σινά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου
Καρανίκας για Επιστημονικό συμβούλιο Τσίπρα: Ακραία θλίψη – Θεωρεί ότι είμαστε χαζοί
Ο Τσίπρας δεν έχει πολιτικά στελέχη από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ εκτός από το ραδιούργο του γραφείο που τον οδηγεί από ήττα σε ήττα τα τελευταία χρόνια και όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις
Νίκος Καρανίκας 13