Site icon NewsIT

Κορονοϊός – Θάνος Πλεύρης: Μέτρα μόνο σε μεικτούς χώρους, καμία σκέψη για επέκταση υποχρεωτικότητας

29.10.2021 | 10:33
Κορονοϊός – Θάνος Πλεύρης: Μέτρα μόνο σε μεικτούς χώρους, καμία σκέψη για επέκταση υποχρεωτικότητας

Για την πανδημία του κορονοϊού και τα «χαρτιά» της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της, μίλησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Επεσήμανε ότι η επέκταση της υποχρεωτικότηατας εμβολιασμού εξαρτάται από τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθούν και άλλα μέτρα σε μεικτούς χώρους. 

«Η υποχρεωτικότητα μπαίνει όπου πραγματικά υπάρχει ο κίνδυνος της δημόσιας υγείας και όχι ο κίνδυνος της ατομικής επιλογής», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα μάλιστα με τα τωρινά δεδομένα δεν βρίσκεται στις σκέψεις της κυβέρνησης η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, όπως είπε. Το μοναδικό σενάριο που θα ανοίξει την συγκεκριμένη συζήτηση είναι να αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να υπάρξουν ομάδες που η υποχρεωτικότητα θα είναι συνταγματικά επιτρεπτή. 

Ερωτηθείς για την επιβολή περιοριστικών μέτρων στις κόκκινες περιοχές,ο  Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν οριζόντια περιοριστικά μέτρα ούτε τοπικά lockdown. «Περιορισμοί μπορεί να τεθούν σε ισχύ στους κοινούς χώρους που συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι για να προστατευτούν οι δεύτεροι», πρόσθεσε ο Υπουργός. 

Ο υπουργός Υγείας στάθηκε επίσης στην σημασία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, επισημαίνοντας ότι τα νούμερα είναι καταλυτικά. «Ο κορονοϊός σκοτώνει άπαντες, αλλά πλήττει 20-25 φορές περισσότερο σε επίπεδο σοβαρής νόσησης, τους ανεμβολίαστους . Όσοι είναι εμβολιασμένοι στις ΜΕΘ είναι άνω των 70 ετών με υποκείμενα νοσήματα», είπε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης. 

Όσον αφορά την ενίσχυση ΕΣΥ, δεν απέκλεισε το γεγονός να επιταχθούν περισσότεροι γιατροί και δήλωσε πως το Σύστημα Υγείας θωρακίζεται με 200 νέες κλίνες στη Θεσσαλονίκη και 30 κλίνες για Covid και 30 non-Covid περιστατικά σε Λάρισα και Βόλο. 

Μιλώντας για την 3η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ο υπουργός τόνισε πως είναι σημαντική και αναγκαία ειδικά για ανθρώπου μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ όπως είπε η χορήγηση της θα γίνει διαθέσιμη για όλο τον ενήλικο πληθυσμό. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version