Πολιτική

Κωστής Χατζηδάκης: Αποφάσεις αύριο για την αύξηση στον κατώτατο μισθό – Τα σενάρια που «παίζουν»

Αποφάσεις θα πάρει αύριο το υπουργικό συμβούλιο για τον κατώτατο μισθό, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηδάκης, ανέφερε ότι «με βάση όσα προβλέπει ο νόμος, οι κοινωνικοί εταίροι τοποθετήθηκαν. Και οι μικρομεσαίοι, η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΒΕ, τάσσονται υπέρ του «παγώματος» του μισθού επειδή έχει μεσολαβήσει μια ύφεση 8,2% πέρυσι. Η ΓΣΕΕ τάσσεται υπέρ μιας αύξησης από τα 650 ευρώ στα 751 ευρώ για λόγους στήριξης των εργαζομένων. Η κυβέρνηση έχει σταθμίσει όλα τα δεδομένα, βλέπει και τι έχει μεσολαβήσει και την προοπτική της οικονομίας και θα κινηθεί με έναν τρόπο συνετό και δίκαιο», σημείωσε. 

Την ίδια ώρα σενάρια κάνουν λόγο για αύξηση του μισθού κατά 2%, το αν θα γίνει αυτό ή όχι, μένει να το δούμε αύριο.

«Διπλασιάστηκε ο ρυθμός απονομής των συντάξεων»

Σχετικά με τις εκκρεμείς συντάξεις, υποστήριξε πως έχει διπλασιαστεί ο ρυθμός απονομής τους. Συγκεκριμένα, επε πως το καλοκαίρι του 2019 έβγαιναν 10.000-11.000 συντάξεις τον μήνα και τώρα έχουν φτάσει στις 20.000.

Στόχος είναι σε 3-4 μήνες να βγαίνουν 30.000 το μήνα. Επίσης σημείωσε ότι την Πέμπτη 29 Ιουλίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του του το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών του υπουργείου Εργασίας, το οποίο θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και θα προσπαθεί να δίνει απαντήσεις στους πολίτες.

«Για πιο εξειδικευμένες απαντήσεις θα λειτουργούν υποστηρικτικά γραφεία στους οργανισμούς του υπουργείου», είπε, ενώ σε πλήρη λειτουργία θα τεθεί τον Σεπτέμβριο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331