Πολιτική

Κωστής Χατζηδάκης και Κώστας Τσιάρας σε κτηνοτρόφους: «Σύντομα συγκεκριμένες πληρωμές» – «Αν δεν γίνουν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα»

«Καταλαβαίνουμε την πίεση, που έχουν και οι γεωργοί μας και οι κτηνοτρόφοι μας, αλλά κι εμείς έχουμε αντίστοιχη πίεση από την πλευρά των Βρυξελλών», σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Χατζηδάκης

«Το συντομότερο δυνατό θα γίνει η πληρωμή της βασικής ενίσχυσης» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, απευθυνόμενους σε εκπροσώπους των κτηνοτρόφων της Κρήτης με τους οποίους συναντήθηκε την Παρασκευή (07.11.2025).

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, ο οποίος ήταν επίσης παρών στη συνάντηση ως καθ’ ύλην αρμόδιος, τόνισε προς τους κτηνοτρόφους ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να γίνουν γρήγορα πολύ συγκεκριμένες πληρωμές.

«Καταλαβαίνουμε την πίεση, που έχουν και οι γεωργοί μας και οι κτηνοτρόφοι μας. Τους καλώ κι εκείνους να αντιληφθούν ότι κι εμείς έχουμε αντίστοιχη πίεση από την πλευρά των Βρυξελλών», σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης.

«Θα έχουμε ένα μεταβατικό σύστημα, που θα στηρίζεται σε κάποια κριτήρια, το 2025 και από το 2026 και μετά με βάση τις συζητήσεις που κάναμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υπάρχει ένα πλήρως διαφανές και σύγχρονο σύστημα, που θα ισχύει στη συνέχεια», πρόσθεσε.

«Νομίζω ότι σε μικρό χρονικό διάστημα από σήμερα, θα δώσουμε τη δυνατότητα αφενός μεν να γίνουν κάποιες πολύ συγκεκριμένες πληρωμές που θα στηρίξουν τον παραγωγικό κόσμο της χώρας», είπε με τη σειρά του ο κ. Τσιάρας».

«Δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν το αδύνατο δυνατόν για να πληρώσουν μέχρι τέλος του μήνα τη βασική ενίσχυση»

Ο πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Νομού Ηρακλείου σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι τα κυβερνητικά στελέχη «δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν το αδύνατο δυνατόν για να πληρώσουν μέχρι τέλος του μήνα τη βασική ενίσχυση. Και κάτι υπόλοιπα που έχουν μείνει ορισμένα. Θα είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Νομού Ρεθύμνου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας πως «αν δεν πληρώσουν, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για εμάς με τις πληρωμές. Διότι ήδη μας κόβουν τις πιστώσεις από τα εργοστάσια. Τα ζώα πρέπει να ταϊστούν όπως πρέπει, για να μπουν στην παραγωγή, σε γάλα και σε κρέας. Και έχουμε τεράστιο πρόβλημα που δεν μπήκαν τα λεφτά στην ώρα τους, φταίνε οι έλεγχοι και αυτά που έχουν γίνει με τον ΟΠΕΚΕΠΕ».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Νομού Λασιθίου άσκησε κριτική λέγοντας ακούστηκαν «μόνο υποσχέσεις».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 20
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 33