Πολιτική

Ξεκίνησε η ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια – Οι επιφυλάξεις και οι υπέρμαχοι του νομοσχεδίου 

Την πόρτα των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας πέρασε το πρώτο γκρουπ των βουλευτών για να ενημερωθεί για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια διεξάγεται από τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, και τον αντιπρόεδρο  Άδωνι Γεωργιάδη, αναφορικά με το ακριβές περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Σήμερα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο έχουν προσκληθεί οι βουλευτές με επίθετο από το Α ως το Κ και αύριο και οι υπόλοιποι 79 βουλευτές.

Στόχος της ενημέρωσης είναι να αρθούν διαφωνίες και επιφυλάξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια να ψηφιστεί με τις λιγότερες δυνατές διαρροές.

Στην ενημέρωση δίνουν το παρών και δυο νομικοί και εφόσον χρειαστεί θα εξηγήσουν τις νομικές παραμέτρους και να στηρίξουν τα επιχειρήματα που θα προβάλλουν οι βουλευτές στις περιφέρειές τους.

Το «φροντιστήριο» άνοιξε ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το ψηφίσουμε. Δεν μπορεί αυτοί που απείχαν τότε ή καταψήφισαν το 2015 να λένε σήμερα ότι τους καλύπτει το Σύμφωνο Συμβίωσης»

Ο Άκης Σκέρτσος από την πλευρά τόνισε αρχικά πως «Ο Καραμανλής είπε ότι ανήκουμε στη Δύση οικονομικά, πολιτικά πολιτιστικά. Εγώ έχω προσέλθει με χαρά στην ευρύχωρη ΝΔ που είναι καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας και καταλαβαίνω ότι αυτό που κάνετε είναι πολύ δύσκολο»

Αυτό αποτελεί μια έμμεση απάντηση και στον Νικήτα Κακλαμάνη που είχε δηλώσει ότι δεν θα έρθει γιατί το βρίσκει προσβλητικό αυτός που είναι στην παράταξη από το 1964 να ενημερώνεται από ένα στέλεχος που ήρθε πρόσφατα.

Ο Παύλος Μαρινάκης από την πλευρά του τόνισε πως «γνώμονάς μας πρέπει να είναι η προστασία των παιδιών

Πάντως περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ ήταν φειδωλοί στις δηλώσεις τους κατά την είσοδό τους στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς.

«Θα τα πούμε» δήλωσε η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία Κεφαλά, ενώ ο Τάσος Δημοσχάκης τόνισε πως ήρθε να ακούσει και πως έχει επιφυλάξεις, που πάντως μπορούν να καμφθούν.

Ο Γιώργος Γεωργαντά ευχήθηκε μόνο καλή χρονιά και απέφυγε ναι ανοίξει τα χαρτιά του, ενώ οι Απόστολος Βεσυρόπουλος και Στέλιος Πέτρας τόνισε πως δεν έχουν πάρει αποφάσεις.

Ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε πως «ζητάμε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου αλλά από την καταψήφιση, σαφώς προτιμότερη είναι η αποχή».

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης τόνισε πως επεδίωξε την ενημέρωση των βουλευτών κάτι που αποτελεί πάγια πρακτικά για όλα τα νομοσχέδια.

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος μεταπείστηκε και θα υπερψηφίσει καθώς όπως ανέφερε «παρά τις επιφυλάξεις μου μετά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επηρεαστεί ο πυρήνας οικογένειας, αλλά είναι μια κοινωνική διευθέτηση θα υπερψήφισω».

Επιφυλάξεις εξέφρασε και ο Τάκης Θεοδωρικάκος ενώ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης κατά την είσοδό του, τόνισε χαρακτηριστικά πως «γιατί το έχετε δραματικοποιήσει τόσο; Μια ανθρώπινη συζήτηση θα κάνουμε. Ο Μητσοτάκης είναι αδιαμφισβήτητος πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη Βουλής και κοινωνίας. Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει για την ενότητα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα Καραγκούνη με Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για την τραγωδία στη «Βιολάντα»: «Εμπλέκεται η κυβέρνηση»
Ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε 1.218 ελέγχους το 2025 στην περιοχή των Τρικάλων και τέσσερις στην μπισκοτοβιομηχανία - Η πρόεδρος της Πλεύσης μίλησε για «χαρακτηριστικά συγκάλυψης» και εμπλοκή πολιτικών προσώπων
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Παναγιώτης Παρασκευαΐδης: Το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί και με δικτατορικά καθεστώτα για να μη μείνει ακυβέρνητη η χώρα 
«Έχω πει ότι αν κινδυνεύει η Ελλάδα να συνεργαστούμε ακόμα και με το διάβολο. Δεν θα ρίξουμε το σκάφος στα βράχια» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λέσβου
Παναγιώτης Παρασκευαΐδης
Ζαχαράκη για νέο Λύκειο και Εθνικό Απολυτήριο: Προσχηματικές οι ανακοινώσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ περί «μονομερούς» εθνικού διαλόγου
Η υπουργός Παιδείας τονίζει ότι η επιτροπή δεν υποκαθιστά τη Βουλή και αναφέρει ότι η πρόσκληση συμμετοχής προς όλα τα κόμματα παραμένει ανοιχτή
Σοφία Ζαχαράκη
Τροπολογία της Νέας Αριστεράς για όριο δύο θητειών στην ηγεσία της ΤτΕ – Στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ
Πρόταση για ρητό περιορισμό επαναδιορισμού διοικητή και υποδιοικητών μετά την εξαετία, με στόχο διαφάνεια και λογοδοσία – Ζαχαριάδης: «Η “ισοβιότητα” είναι συντηρητική αντίληψη, 18 χρόνια είναι πάρα πολλά».
Βουλευτές της Νέας Αριστεράς
Αλεξάνδρα Σδούκου: «Σπουδαία και ιστορική» η ενεργειακή συμφωνία, επενδύσεις έως 1 δισ. ευρώ στην έρευνα
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ μιλά για οικονομική και γεωπολιτική αξία των ερευνών υδρογονανθράκων και δηλώνει θετική συμμετοχή της Ελλάδας ως παρατηρητή στο προτεινόμενο Συμβούλιο Ειρήνης υπό στενό πλαίσιο για τη Γάζα
Αλεξάνδρα Σδούκου