Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έρχονται ρυθμίσεις για την αποπληρωμή του κόστους της θέρμανσης

Το ζήτημα της αύξησης των τιμών της ενέργειας και ο συντονισμός των δράσεων εντός ΕΕ για τη στήριξη των νοικοκυριών συζητήθηκαν, παράλληλα με τα θέματα που αφορούν στο χαρτοφυλάκιό του, στη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα προανήγγειλε ρυθμίσεις για να διευκολυνθούν τα νοικοκυριά να αντέξουν το κόστος της θέρμανσης. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «τα μέτρα τα οποία προτείνει η Επιτροπή κινούνται ακριβώς στην κατεύθυνση των ήδη νομοθετημένων πρωτοβουλιών της ελληνικής κυβέρνησης» και τόνισε την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στη στήριξη των νοικοκυριών και ιδιαίτερα των ευάλωτων όσον αφορά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και το κόστος της θέρμανσης τον χειμώνα που έρχεται.

«Κρατώ από τις παρατηρήσεις της Επιτροπής κάτι το οποίο το θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό και θα το υιοθετήσουμε και εμείς: Τη δυνατότητα να μπορέσουν οι συμπολίτες μας, οι οποίοι θα δουν ενδεχομένως μία απότομη αύξηση στο κόστος θέρμανσης, να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, μέσω ενός συστήματος ρυθμίσεων, έτσι ώστε να μην είναι πολύ μεγάλη η οικονομική επιβάρυνση κατά τη διάρκεια του χειμώνα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα πρέπει να εξεταστούν προτάσεις «όπως η δυνατότητα αγοράς φυσικού αερίου, ως Ευρωπαϊκή Ένωση να ξανακάνουμε δηλαδή στο φυσικό αέριο αυτό το οποίο κάναμε εξαιρετικά επιτυχημένα στα εμβόλια».

Ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι «είναι ένα πρόβλημα πλανητικό, δεν είναι μόνο πρόβλημα ευρωπαϊκό, αλλά φυσικά η Ευρώπη καλείται να το αντιμετωπίσει συνολικά».

Πρόσθεσε ότι «είναι ευτυχής η συγκυρία αφενός ότι το περιεχόμενο των προτάσεών μας συνδέεται άμεσα και με τις πρωτοβουλίες τις ελληνικές, τις γαλλικές και τις ισπανικές, αλλά και με το γεγονός ότι την επόμενη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής ακόμα μία φορά η ευρωπαϊκή ηγεσία είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μόνο η κοινή ευρωπαϊκή δράση βοηθάει να βγούμε συνολικά από το πρόβλημα».

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την πρώτη αποτίμηση όσων επιτεύχθηκαν στα δύο χρόνια από τότε που ανέλαβε την ευθύνη της Αντιπροεδρίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σημειώνει ότι «έχει γίνει μία πολύ σπουδαία δουλειά» και να κλείνει με μια αναφορά στη χθεσινή εκδήλωση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής»:

«Μιας και χθες είχαμε μία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, η οποία τίμησε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και αναγνώρισε την τεράστια συμβολή του στην είσοδο της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, είναι πάντα μία ευκαιρία να θυμόμαστε πόσα πολλά προσφέρει η Ευρώπη και πόσα ακόμη περισσότερα μπορεί να προσφέρει σε μία χώρα σαν την Ελλάδα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παραιτήθηκε ο διευθυντής της «Αυγής», Σπύρος Σουρμελίδης, μετά το πρωτοσέλιδο για τον Τσίπρα: «Δεν απηχεί τις απόψεις μας» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ
«Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ανοιχτά και ξεκάθαρα στην παρουσίαση του βιβλίου του στο Παλλάς ότι δεν επιθυμεί να μοιραστεί πλέον αποφάσεις»
Το εξώφυλλο της εφημερίδας Αυγή 44
Η πλευρά Τσίπρα απαντά στα σχόλια για τον εξώστη: Προσπαθούν να πετάξουν «τη μπάλα στην εξέδρα», το θέμα δεν είναι οι ηγεσίες
«Άλλωστε στην κοινωνία, στους πολίτες που σηκώνουν τα βάρη της σημερινής πολιτικής και όχι στις ηγεσίες των κομμάτων, απευθύνεται η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα»
Η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα
Κώστας Καρμανλής: «Να είμαστε ευαίσθητοι και δεκτικοί απέναντι στους Έλληνες αγρότες, να τους ακούμε και να καταλαβαίνουμε την αγωνία τους»
Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση της ΣΕΚΕ και της αστικής μη κερδοσκοπική εταιρίας «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στο δημοτικό θέατρο Ξάνθης για τον αγώνα που δίνουν οι αγρότες στα μπλόκα τις τελευταίες ώρες
Κώστας Καραμανλής 5
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ακραία μορφή διαμαρτυρίας τα μπλόκα των αγροτών, δυσκολεύουν την καθημερινότητα, δεν βοηθούν
«Οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που είναι η συντριπτική πλειονότητα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Όσα χρήματα δικαιούνται, θα τα λάβουν στο ακέραιο»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 37
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Η Ελλάδα επίκεντρο της στρατηγικής Τραμπ για ενέργεια, επενδύσεις και ΑΙ»
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην χώρα μας χαρακτήρισε τη Βόρεια Ελλάδα ως τεχνολογικό κόμβο και μίλησε για την αξιόπιστη και αναπτυσσόμενη σχέση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ - Αναλυτικά η συνέντευξή της
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 5