Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έχουμε έτοιμες 12 παρεμβάσεις για τη μείωση της γραφειοκρατίας στις επιχειρήσεις»

Σκοπός του πρωθυπουργού είναι η κυβέρνησή του να δημιουργήσει έναν οδικό χάρτη με προτεραιότητες ώστε τους επόμενους μήνες να μειωθεί η γραφειοκρατία

Κεντρικό ζήτημα του σημερινού (05.08.2025) Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής που συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν η μείωση της γραφειοκρατίας που πλήττει εδώ και δεκαετίες τη χώρα μας.

Στην εισήγησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως το από 2019 γίνονται προσπάθειες ώστε η γραφειοκρατία να αποτέλεσε παρελθόν και παρά τα αποτελέσματα που έχει φέρει η κυβέρνηση του υπάρχουν ακόμη «εστίες».

«Είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το 2019 και στην οποία έχουμε να δείξουμε μετρήσιμα αποτελέσματα σε πολλά διαφορετικά πεδία που επιβεβαιώνονται από διεθνείς οργανισμούς όπως ο Economist. Υπάρχουν όμως εστίες που συνεχίζουν να παραμένουν», τόνισε.

Σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως είναι έτοιμες οι παρεμβάσεις ώστε η γραφειοκρατία στις επιχειρήσεις να μειωθεί.

«Το βασικό αντικείμενο είναι να εξετάσουμε ένα μακρύ κατάλογο από παρεμβάσεις, 12 είναι έτοιμες προς άμεση υλοποίηση και να προτάξουμε ένα πεδίο προτεραιοτήτων που θέλουμε να κινηθούμε από συναρμόδια υπουργεία όπου εντοπίζονται τα περιθώρια παρέμβασης ώστε να έχουμε οδικό χάρτη άμεσων παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον».

Στη συνέχεια έστειλε μήνυμα συνεργασίας ανάμεσα στα υπουργεία τονίζοντας:

«Η γενικότερη συνεργασία των υπουργείων είναι πολύ καλή, δεν πρέπει να τα βλέπουμε υπό το πρίσμα των στενών αρμοδιοτήτων και να μην αποποιούμαστε αρμοδιότητες και ευθύνες. Αυτό είναι το πνεύμα πρέπει να κινηθούμε».

Εισηγητής του σημερινού συμβουλίου με θέμα «Διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, απλούστευση των αδειοδοτήσεων και περαιτέρω περιορισμός της γραφειοκρατίας» είναι ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τα κόμματα στα οποία ποντάρει η ΝΔ για την επιστολική ψήφο και τις τρεις έδρες στους απόδημους στις εκλογές του 2027
Στην κυβέρνηση υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα υπάρξει η απαραίτητη συναίνεση για τις αλλαγές που θα συζητηθούν στη Διακομματική και ότι θα συγκεντρωθούν οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα, 200 ψήφοι
Βουλή
Θάνος Πλεύρης: Καμία διαδικασία νομιμοποίησης ατόμων που βρίσκονται παράνομα στη χώρα
«Όποιος αυτή τη στιγμή είναι παράνομος, θα μείνει παράνομος, θα ακολουθηθεί η διαδικασία της σύλληψής του όπου βρεθεί, της φυλάκισής τους δύο με πέντε χρόνια και της επιστροφής του»
Θάνος Πλεύρης
ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Σαφής αποδοκιμασία από τον ΥΠΕΞ, ο πρωθυπουργός να τον απομακρύνει από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο
Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «διχαστικές και εθνικά επικίνδυνες δηλώσεις» που αναπαράγουν ακροδεξιά ρητορική και τις παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο
Μακάριος Λαζαρίδης 8