Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προανήγγειλε νέες φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη τονίζοντας ότι θα διεκδικήσει και τρίτη θητεία

Χαρακτήρισε την Ζωή Κωνσταντοπούλου «θηλυκό Βαρουφάκη» και τον Νίκο Ανδρουλάκη «παρακολούθημά» της

Πεπεισμένος ότι η ΝΔ μπορεί να διεκδικήσει την αυτοδυναμία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι θα ηγηθεί του κόμματος για να διεκδικήσει και τρίτη θητεία. Σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στη ΔΕΘ έρχονται νέες ανακοινώσεις για μείωση φόρων στη μεσαία τάξη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «υλοποιούμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα. Μιλήσαμε για αυξήσεις μισθών και τις υλοποιούμε. Μιλήσαμε για μειώσεις φόρων και τις υλοποιούμε. Μιλήσαμε για συνολική στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος και κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας. Το πρόγραμμά μας είναι ένα πρόγραμμα τετραετίας».

Για τα ελληνοτουρκικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «δεν ψάχνω για καβγά με την Τουρκία». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού

«Η Ελλάδα πορεύτηκε πάντα στην εξωτερική της πολιτική με υπευθυνότητα, μένοντας απαρέγκλιτα προσηλωμένη στις πάγιες αρχές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ασκώντας, όμως, μια διπλωματία η οποία έχει καταφέρει και έχει κάνει την Ελλάδα πιο ισχυρή και, επιτρέψτε μου να το πω, και πιο μεγάλη».

«Όσο περισσότερο συζητούμε τόσο καλύτερα είναι τα πράγματα, έστω και αν διαφωνούμε. Kαι μπορούμε να διαφωνούμε έντονα, αλλά πρέπει να μπορούμε να διαφωνούμε πολιτισμένα και δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση η διαφωνία να οδηγεί αυτόματα σε ρητορική έξαρση ή, ακόμα χειρότερα, σε στρατικοποίηση του βασικού ζητήματος που έχουμε με την Τουρκία» διευκρίνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο πρωθυπουργός είπε πως η χώρα δε χρειάζεται «δέκα χρόνια μετά τη χρεοκοπία, έναν νέο θηλυκό Βαρουφάκη» ενώ μιλώντας για τον Νίκο Ανδρουλάκη, το χαρακτήρισε «παρακολούθημα» της κυρίας Κωνσταντοπούλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέος γύρος έντασης με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο επίορκος Λαζαρίδης ο συκοφάντης», «είπες παιδεραστή τον Άδωνι Γεωργιάδη»
Για το θέμα ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε εξώδικα, ο Μακάριος Λαζαρίδης επιχείρησε να ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής για τις νομικές ενέργειες και η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξερράγη για ακόμα μία φορά
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Παύλος Μαρινάκης: Ενημέρωση «Christmas edition» για χριστουγεννιάτικες ταινίες και το «αιώνιο» δίλημμα μελομακάρονο ή κουραμπιές
«Καλά Χριστούγεννα! Ευτυχισμένος ο νέος χρόνος με όλο και περισσότερες ερωτήσεις στις οποίες να μπορούμε με στοιχεία να απαντήσουμε», ευχήθηκε ο Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης 5
Εξώδικο Γεωργιάδη σε Κωνσταντοπούλου: «Μήνυση και αγωγή αν δεν ανακαλέσει, με κατηγόρησε επίτηδες για παιδεραστία»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως εννοούσε τον Νίκο Γεωργιάδη, όμως ο υπουργός θεωρεί πως «το έκανε επίτηδες για να βλάψει την τιμή και την υπόληψή μου»
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
21
Νίκος Γιαννόπουλος για την επίθεση που δέχτηκε από τον Νίκο Παππά: «Ένιωσα δύο δυνατές γροθιές στο κεφάλι, ήταν πισώπλατο χτύπημα»
«Έπεσα κάτω και ούρλιαζα, εγώ δεν έχω προηγούμενα, ο Νίκος Παππάς έχει ανοίξει beef με πολλούς δημοσιογράφους» λέει ο Νίκος Γιανόπουλος
Νίκος Γιαννόπουλος