Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ 2021: Τα σχέδια ανάπλασης και η Θεσσαλονίκη αλλάζει όψη

Η ανάπλαση της ΔΕΘ και οι αλλαγές στη Θεσσαλονίκη συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το διοικητικό συμβούλιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη φετινή ΔΕΘ, τονίζοντας ότι διεξάγεται με όλα τα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό, καθώς και για τη συναυλία που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (15.09.2021), στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. 

Αναφορικά με την ανάπλαση της ΔΕΘ, που ήδη έχει μπει στη φάση των μελετών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως υπήρξαν 116 προτάσεις, με το βραβείο να κερδίζει το αρχιτεκτονικό γραφείο του Βερολίνου. Πρόκειται για μία πρόταση που θα υλοποιηθεί και θα ολοκληρωθεί το 2026, όταν η ΔΕΘ θα γίνει το πιο καθαρά ενεργειακό Εκθεσιακό Κέντρο στην Ευρώπη. Το 50% της έκτασης θα δοθεί για χρήση στην πόλη. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως η Θεσσαλονίκη ξαναβρίσκει τους ρυθμούς της, επιμένοντας όμως στην ανάγκη τήρησης των πρωτοκόλλων και στην ενθάρρυνση όσως δεν έχουν εμβολιαστεί, να κάνουν το βήμα. 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, είπε στον Πρωθυπουργό πως υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός για την πόλη, προτείνοντας τη δημιουργία μίας ομάδας κρούσης που θα «τρέξει» το σχέδιο για τη συνολική ανάπλαση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμφώνησε, λέγοντας πως θα συσταθεί μία άτυπη ομάδα στο υπουργείο. «Η Θεσσαλονίκη αλλάζει όψη. Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον. Η καινοτομία και η εκπαίδευση θα παίξουν σημαντικό ρόλο», φέρεται να είπε, προσθέτοντας πως υπάρχει ένα συνολικό master plan για το πώς οραματιζόμαστε τη Θεσσαλονίκη του 2030. 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΡΕΤΗ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας» το συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρουλάκη για την απώλεια της Σύλβας Ακρίτα
»Παρούσα στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και πρώτη γυναίκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ» τονίζει για τη Σύλβα Ακρίτα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σύλβα Ακρίτα: Τα συλλυπητήρια του Νίκου Ανδρουλάκη – «Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας»
Μητσοτάκης σε αγρότες: «Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς – Τον πρώτο λόγο για την απελευθέρωση των δρόμων τον έχει η Τροχαία»
«Οι συμπολίτες μας δεν πρέπει ούτε να ταλαιπωρηθούν, αλλά κυρίως δεν πρέπει να ρισκάρουν, κανένα τροχαίο σε επικίνδυνες παρακαμπτηρίους» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό 147
Ο «Μουντζούρης» των ευθυνών για τα μπλόκα των αγροτών: Νέο μήνυμα Μητσοτάκη και στάση αναμονής για την παρέμβαση εισαγγελέα
Στα σημεία όπου θα υπάρχουν μπλόκα, πηγές της ΕΛΑΣ ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν τη διέλευση Ι.Χ. αλλά θα τα κατευθύνουν σε παρακαμπτήριες οδούς
Μπλόκα αγροτών στις σήραγγες στα Τέμπη 29