Πολιτική

Λαζαρίδης: «Μια Κυβέρνηση με δεκανίκια ούτε να τρέξει μπορεί, ούτε μακριά να πάει»

«Θέλουμε να προκηρυχθούν εκλογές αύριο το πρωί. Πριν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών και πριν βρει την Πατρίδα μας άλλο κακό» λέει ο Μακάριος Λαζαρίδης.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να τελειώνει η αστάθεια και η αβεβαιότητα, που αποθρασύνει τους γείτονές μας και υπονομεύει την οικονομία μας. Όλοι άλλωστε αντιλαμβάνονται ότι μια Κυβέρνηση με δεκανίκια ούτε να τρέξει μπορεί, ούτε μακριά να πάει», συνεχίζει στην συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής», ο Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο Λαζαρίδης και τα… πυρά στην κυβέρνηση

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη προσθέτει: «Οι έξι που ανέλαβαν τη στήριξή της πρόδωσαν τα Κόμματά τους. Αναλαμβάνουν ταυτόχρονα όλοι τους τεράστιες ευθύνες στο κρίσιμο διάστημα που ακολουθεί. Μπορεί να πήρε χθες ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, έχει πάρει όμως εδώ και καιρό ψήφο δυσπιστίας από ολόκληρη την κοινωνία. Οφείλει να θυμηθεί τι έλεγε ο ίδιος από τη θέση της Αντιπολίτευσης και να σεβαστεί τη βούληση του λαού, να σεβαστεί τη Δημοκρατία».

[read4more]

«Έχουμε μια στημένη παράσταση», συνεχίζει ο κ. Λαζαρίδης, «που απλά παίζεται νωρίτερα απ’ ό,τι είχε συμφωνηθεί. Δυστυχώς συνοδεύεται από παρατράγουδα που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα. Ο κ. Καμμένος με τη στάση του, δίνει στον κ. Τσίπρα τη δυνατότητα, όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία – υποτίθεται – πολεμά. Η κάθε μια και ο καθένας μας επωμίζεται την ευθύνη των αποφάσεών του. Θέλω να τονίσω αυτό μόνον: Προσωπικά, δεν θα θυσίαζα την προσωπική μου πορεία, τη στάση ζωής, την ιδεολογική μου θέση και την πολιτική μου υπόληψη, για μια καρέκλα».

Σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών και την κύρωσή της από την Ελληνική Βουλή, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει: «Εμείς εξαντλήσαμε κάθε θεσμική δυνατότητα, καταθέσαμε πρόταση δυσπιστίας, για να αποτρέψουμε την υπογραφή της συμφωνίας και καταψηφίσαμε την πρόταση εμπιστοσύνης που μόλις ζήτησε. Δυστυχώς, ο κ. Καμμένος, προσποιούμενος πως δεν καταλαβαίνει τι κάνει, στήριξε τον κ. Τσίπρα και άφησε τον κ. Κοτζιά να προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας. Έκτοτε συντελούνται μια σειρά τετελεσμένα όπως η πρόσκληση για ενταξιακές συνομιλίες των Σκοπίων με το ΝΑΤΟ και η συνταγματική αναθεώρηση. Απομένει τώρα η κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων. Και φαίνεται ότι δυστυχώς υπάρχουν οι ελάχιστοι εκείνοι πρόθυμοι που θα συμπληρώσουν τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ για την ολοκλήρωση του εθνικού εγκλήματος που εξυφάνθη από τον κ. Τσίπρα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τα μπλόκα των αγροτών προκαλούν «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση: Οι ανήσυχοι βουλευτές επαρχίας και οι «κόκκινες γραμμές»
Σήμερα ο πρωθυπουργός, παραθέτει δείπνο στο πρώτο γκρουπ βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι περιμένουν, μεταξύ άλλων, να ακούσουν τις θέσεις του για το θέμα
Μπλόκα αγροτών
Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα: Με σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης σήμερα η παρουσίαση της «Ιθάκης»
Ο Αλέξης Τσίπρας θα εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης και θα περιγράψει με μελανά χρώματα τις επιλογές της κυβέρνησης που, κατά τον ίδιο, έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδο
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 20
Νίκη Κεραμέως: Τα νέα δεδομένα μετά την κοινωνική συμφωνία – Πώς θα αυξηθούν οι μισθοί με τις συλλογικές συμβάσεις
Σχετικά με το πότε θα εφαρμοστεί η συμφωνία, η υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι στις αρχές του 2026 έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή και ανοίγει ο δρόμος για τις νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας
Η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά μια αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑ»
«Με την γεμάτη τόλμη κυβέρνηση του Τραμπ οι σχέσεις ολοένα και βελτιώνονται, μαζί ΗΠΑ - Ελλάδα επεκτείνουν τις σχέσεις τους σε επίπεδο Άμυνας και Οικονομίας, ενώ Προωθούμε την Ελλάδα ως hub ενέργειας» λέει η πρέσβης των ΗΠΑ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 9