Πολιτική

Λεβέντης: Κατάπτυστη και εγκληματική η Συμφωνία των Πρεσπών

«Δεν κάνω ούτε βήμα πίσω στην υπόθεση της Μακεδονίας. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι εγκληματική για τη χώρας μας», είπε μιλώντας σε βουλευτές και στελέχη του κόμματός του ο Βασίλης Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στην ομιλία του επανέλαβε ότι «είναι μια κατάπτυστη συμφωνία» και υπενθύμισε ότι εδώ και πάρα πολλούς μήνες είχε εκφράσει την άποψη ότι και «μόνο το όνομα “Μακεδονία” που παραδίδουμε στα Σκόπια αποτελεί τη βάση για τις αλυτρωτικές διαθέσεις των γειτόνων μας». Υπογράμμισε ακόμη ότι δεν πρέπει να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή.

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στα θέματα οικονομικής πολιτικής, καταθέτοντας την πρότασή του για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας και τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

Συγκεκριμένα, μίλησε για ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται στις επενδύσεις, στο νοικοκύρεμα του Δημοσίου και την αποδοτικότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Επίσης, πρότεινε τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων και το σχηματισμό μιας μεγάλης Οικουμενικής Κυβέρνησης για το καλό της χώρας, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ένωση Κεντρώων θα στήριζε μια τέτοια κυβέρνηση «χωρίς ανταλλάγματα, υπουργικές καρέκλες και θέσεις εξουσίας».

Για το θέμα των συντάξεων, ο κ. Λεβέντης πρότεινε το σύστημα της Αυστραλίας, δηλαδή, να υπάρξει πλαφόν στις συντάξεις και να κοπούν όλες οι συντάξεις με εισοδηματικά κριτήρια που υπερβαίνουν τις 3.000 ή 4.000 ευρώ.

Τέλος, σχολίασε τις δημοσκοπήσεις λέγοντας ότι «δεν είναι αξιόπιστες» και προέβλεψε ότι η Ένωση Κεντρώων θα έχει τέτοια ποσοστά στις εκλογές που «θα τρίβουν τα μάτια τους όσοι σήμερα δίνουν ποσοστά κάτω του 3%».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας: Δείτε μια φωτογραφία του Πίρι Ρέις και θα καταλάβετε γιατί δεν συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ
«Η άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται στον κύκλο των αιφνιδιαστικών ασκήσεων που διεξάγονται κάθε χρόνο, δεν έχουν σχέση με το Πίρι Ρέις, που δεν απασχόλησε το ΚΥΣΕΑ» σημείωσε
Ο Νίκος Δένδιας
Ανδρέας Λοβέρδος για την ένταξή του στη ΝΔ: Επιλογή μου να στηρίξω τη σταθερότητα – Οι πολίτες δεν βλέπουν τον Νίκο Ανδρουλάκη ως εναλλακτική
«Δεν φοβάμαι τίποτα. Ο πολιτικός είναι για να σκέφτεται και να δρα, όχι να φοβάται. Με τον κ. Μητσοτάκη, είχαμε συμφωνήσει πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν είτε λίγο πριν, είτε λίγο μετά τη ΔΕΘ», επεσήμανε.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος
99
Τέσσερις μήνες αναμονής στον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα: Οι σύμμαχοι και οι αντίπαλοι
Ο πρώτος που το έκανε ήταν ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είπε ότι δεν θα πρέπει να γίνει άλλη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνοντας με τον τρόπο του στον Αλέξη Τσίπρα μία νέα εσωκομματική κρίση
Ο Αλέξης Τσίπρας 2
Όλο το παρασκήνιο της προσχώρησης του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - Η «μάχη» του κέντρου από τη ΝΔ
Ο Α. Λοβέρδος είχε εδώ και πολύ καιρό επαφές με την Πειραιώς, ενώ ήδη από τα μέσα Ιουλίου, σε συνέντευξή του είχε δηλώσει σιβυλλικά ότι «στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές ως υποψήφιος θα είμαι παρών»
Ανδρέας Λοβέρδος και Κυριάκος Μητσοτάκης 22