Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Λεβέντης: Ο Τσίπρας χρησιμοποιεί το προσφυγικό για να σώσει τις συντάξεις

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Χείμαρρος ο Βασίλης Λεβέντης μετά το τέλος της μαραθώνιας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως έχει “πονηρό” σχέδιο να χρησιμοποιήσει τη συναίνεση για το προσφυγικό ώστε να πείσει τους δανειστές να χαλαρώσουν τις απαιτήσεις τους για το Ασφαλιστικό.

Βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Βασίλης Λεβένης ανακοίνωσε ότι στη σύσκεψη ζήτησε τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης γιατί «θεωρούμε ότι οι 153 βουλευτές είναι ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που στην πρώτη δυσκολία θα καταρρεύσει». Σημείωσε ωστόσο ότι η πρότασή του δεν έγινε δεκτή. «Ο κ. Τσίπρας που έδωσε να καταλάβω ότι δεν σκέφτεται για οικουμενική».

«Σήμερα η όλη διαδικασία αφορούσε το προσφυγικό και το ασφαλιστικό», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και συνέχισε λέγοντας πως «πιστεύω ότι στο μυαλό του ο Τσίπρας ήθελε να χρησιμοποιήσει το προσφυγικό για να πείσει τους ξένους να χαλαρώσουν στο ασφαλιστικό. Αυτό δεν θα περάσει γιατί οι ξένοι έχουν κουραστεί να είναι οι Έλληνες πρωθυπουργοί αναξιόπιστοι και να μην κάνουν μεταρρυθμίσεις. Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας σε αυτό το πονηρό σχέδιο θα αποτύχει». «Αφού ο Τσίπρας έχει υπογράψει μείωση συντάξεων 40%, τι συζητάμε» απάντησε όταν τον ρώτησαν για το Ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λεβέντη σχεδόν κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν θέλησε να υπογράψει ένα κοινό ανακοινωθέν, όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε τον μεταβατικό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πλακιωτάκη πως «δεν έλεγε τίποτα» και επανέλαβε ότι το Grexit είναι στο τραπέζι όσο δεν κάνουμε μεταρρυθμίσεις.

«Η Ελλάδα χρειάζεται Ευρωπαίο πρωθυπουργό για να έχουμε στη στήριξη των Ευρωπαίων» είπε ο Βασίλης Λεβέντης, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως «αορίστως ζητούσε συναίνεση», ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι πως αντιτίθενται στα όσα θέλει να κάνει η κυβέρνηση γιατί «θεωρούν ότι έτσι κερδίζουν ψήφους. Νομίζουν ότι όποιος είναι αντιμνημονιακός κερδίζει ψήφους. Όσα θέλει να κάνει ο Τσίπρας, τα ψήφισαν, τώρα γιατί κάνουν πίσω;».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε