Πολιτική

Λεβέντης: Τρελός κι επικίνδυνος όποιος μιλά για δραχμή!

«Άκρως επικίνδυνο» χαρακτήρισε το να τάσσονται πολιτικοί υπέρ της δραχμής, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Αγορά», ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Είναι τρελός και επικίνδυνος όποιος μιλά για δραχμή, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις και την ανθρωπιστική κρίση που θα ενσκήψει από την έλευσή της».
Για τον κ. Λεβέντη, η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού οφείλεται στο ότι ένα μέρος της κοινωνίας θεωρεί υπεύθυνο το ευρώ για την κρίση και τη λιτότητα που υφίσταται η χώρα. Επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πρόσθεσε ότι υπάρχει θέμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης, καθώς «δεν έχει συμπαγές “τείχος” υπέρ του ευρώ» και «μέσα της μεγάλο ποσοστό είναι υπέρ της δραχμής».
Ακόμη, ο κ. Λεβέντης αποκάλυψε ότι είχε προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα να φέρει τη συμφωνία της αξιολόγησης στη Βουλή για ψήφιση με 180 ψήφους, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι εφ’ όσον τα μέτρα που ο ίδιος είχε προτείνει δεν συμπεριλαμβάνονταν στη συμφωνία, δεν θα συνέβαλε στους 180, με την ψήφο του.
Εξάλλου, ο κ. Λεβέντης περιγράφει τις προϋποθέσεις, με βάση τις οποίες θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Είμαι έτοιμος να κάνω πολλές υποχωρήσεις, αρκεί αυτές να μην μεταθέτουν απλά την ημερομηνία καταστροφής της χώρας», δήλωσε, προσθέτοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχει ως «καθημερινός συνεργάτης και συνομιλητής» του κ. Μητσοτάκη και να συναποφασίζουν.
Τέλος, ο κ. Λεβέντης επαναλαμβάνει ότι η καλύτερη εξέλιξη θα ήταν η δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας ότι σε περίπτωση κυβερνητικού συνασπισμού «δεν θα βάλει όρους για άλλους».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκη Κεραμέως: Τα νέα δεδομένα μετά την κοινωνική συμφωνία – Πώς θα αυξηθούν οι μισθοί με τις συλλογικές συμβάσεις
Σχετικά με το πότε θα εφαρμοστεί η συμφωνία, η υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι στις αρχές του 2026 έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή και ανοίγει ο δρόμος για τις νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας
Η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά μια αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑ»
«Με την γεμάτη τόλμη κυβέρνηση του Τραμπ οι σχέσεις ολοένα και βελτιώνονται, μαζί ΗΠΑ - Ελλάδα επεκτείνουν τις σχέσεις τους σε επίπεδο Άμυνας και Οικονομίας, ενώ Προωθούμε την Ελλάδα ως hub ενέργειας» λέει η πρέσβης των ΗΠΑ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη στις αβάσιμες κατηγορίες για λογοκλοπή στο βιβλίο του «Ρώμη» - «Πόσο δειλά ανθρωπάκια είναι αυτοί που μας βρίζουν»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπέβαλε ήδη μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση στον λογαριασμό στο X που έκανε αυτή την κατηγορία
Άδωνις Γεωργιάδης 7