Πολιτική

Λεβέντης: Τρελός κι επικίνδυνος όποιος μιλά για δραχμή!

«Άκρως επικίνδυνο» χαρακτήρισε το να τάσσονται πολιτικοί υπέρ της δραχμής, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Αγορά», ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Είναι τρελός και επικίνδυνος όποιος μιλά για δραχμή, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις και την ανθρωπιστική κρίση που θα ενσκήψει από την έλευσή της».
Για τον κ. Λεβέντη, η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού οφείλεται στο ότι ένα μέρος της κοινωνίας θεωρεί υπεύθυνο το ευρώ για την κρίση και τη λιτότητα που υφίσταται η χώρα. Επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πρόσθεσε ότι υπάρχει θέμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης, καθώς «δεν έχει συμπαγές “τείχος” υπέρ του ευρώ» και «μέσα της μεγάλο ποσοστό είναι υπέρ της δραχμής».
Ακόμη, ο κ. Λεβέντης αποκάλυψε ότι είχε προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα να φέρει τη συμφωνία της αξιολόγησης στη Βουλή για ψήφιση με 180 ψήφους, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι εφ’ όσον τα μέτρα που ο ίδιος είχε προτείνει δεν συμπεριλαμβάνονταν στη συμφωνία, δεν θα συνέβαλε στους 180, με την ψήφο του.
Εξάλλου, ο κ. Λεβέντης περιγράφει τις προϋποθέσεις, με βάση τις οποίες θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Είμαι έτοιμος να κάνω πολλές υποχωρήσεις, αρκεί αυτές να μην μεταθέτουν απλά την ημερομηνία καταστροφής της χώρας», δήλωσε, προσθέτοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχει ως «καθημερινός συνεργάτης και συνομιλητής» του κ. Μητσοτάκη και να συναποφασίζουν.
Τέλος, ο κ. Λεβέντης επαναλαμβάνει ότι η καλύτερη εξέλιξη θα ήταν η δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας ότι σε περίπτωση κυβερνητικού συνασπισμού «δεν θα βάλει όρους για άλλους».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τα γαλλικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν στις στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών: «Στην Αθήνα ο Μακρόν, επανεκκινεί τη στρατηγική εταιρική σχέση Γαλλίας-Ελλάδας»
Ο τηλεοπτικός σταθμός BFM επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στις δηλώσεις των δύο ηγετών αναφορικά με τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και τα όσα ανέφεραν για την ανάγκη επιστροφής της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή
μακρον
Τασούλας – Μακρόν στο προεδρικό: Οι ιστορικοί δεσμοί των δύο χωρών και η μακρά σχέση φιλίας και συνεργασίας
«Η επίσκεψη Μακρόν σηματοδοτεί ταυτόχρονα την επέκταση και τη διεύρυνση αυτών των σχέσεων προς όφελος όχι μόνο των δύο λαών, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Εμανουέλ Μακρόν