Πολιτική

Μαξίμου: Τρομοκρατούν βουλευτές εν γνώσει και με την καθοδήγηση του Μητσοτάκη

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά βάζει στο κάδρο το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ πως μέλος της ΝΔ παρακινεί οπαδούς του κόμματος σε βία κατά βουλευτών που προτίθεται να υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία πως προσπαθεί να τρομοκρατήσει βουλευτές, σημειώνοντας πως η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει τον «αντιδημοκρατικό κατήφορο».

[read4more]

«Η αποκάλυψη των μαζικών μηνυμάτων με αποστολέα τον γραμματέα Β4 ΝΟΔΕ της ΝΔ κ. Αβραμάκο, προς οπαδούς του κόμματος, με τους αριθμούς των προσωπικών κινητών τηλεφώνων βουλευτών, παρακινώντας σε άσκηση βίας και τρομοκρατίας εναντίον τους, σε σχέση με τη θέση και ψήφο τους στο Κοινοβούλιο στο κρίσιμο εθνικό θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν αποτελεί μόνο παράνομη πράξη αλλά και ένα ακόμη βήμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει επιλέξει η ΝΔ», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Ο μηχανισμός της ΝΔ προφανώς με πλήρη γνώση και καθοδήγηση, του κ. Μητσοτάκη επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους βουλευτές. Το ομολόγησε κυνικά και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κ. Κυρανάκης, που χαρακτήρισε “υποχρέωση” τα τηλεφωνήματα αυτά.

Οι βουλευτές θα απαντήσουν υψώνοντας τη φωνή της συνείδησής τους για την προάσπιση του εθνικά ωφέλιμου», προστίθεται.

Και η ανακοίνωση του Μαξίμου σημειώνει: «Καμία απόπειρα βίας και τρομοκρατίας -από αυτές που είναι συνηθισμένοι άλλωστε ορισμένοι μηχανισμοί – δεν πρόκειται να κάμψει τη συνείδηση και το φρόνιμα τους.

Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης όμως οφείλουν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό για την αντιδημοκρατική πρακτική που επιλέγουν.

Άλλωστε είναι σε όλους φανερό ότι οι προσπάθειές τους καθόλου δεν έχουν να κάνουν με τις απόψεις τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά με την αγωνία τους να αποσταθεροποιήσουν τη κυβέρνηση, αδιαφορώντας για την αποσταθεροποίηση της ίδιας της χώρας και της πολιτικής ομαλότητας. Για άλλη μια φορά θα διαψευστούν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το e-mail Σημανδράκου «καίει» Μητσοτάκη και Αυγενάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Οι μάσκες έπεσαν»
Ο Ανδρουλάκης παρεμβαίνοντας στο θέμα αυτό τόνισε ότι: «Αυτές οι επιστολές αποδεικνύουν ότι γνώριζε πλήρως το πάρτι διαφθοράς που συνέβαινε σε έναν Οργανισμό, που μοιράζει 3 δισ. ευρώ τον χρόνο»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 4
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι «ζυγίζει» η κυβέρνηση για Βορίδη και Αυγενάκη – Το e-mail Σημανδράκου και η δεύτερη δικογραφία
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ στο e-mail του ενημερώνει για το περιεχόμενο των δύο επιστολών που είχε στείλει τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2023, στον πρώην Γενικό Γραμματέα του πρωθυπουργού
Το Μέγαρο Μαξίμου 12
Δημοσκόπηση Pulse: Οκτώ στους δέκα θεωρούν σημαντικό το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Πως επηρεάζει την πρόθεση ψήφου
Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 15 μονάδες του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Πλεύση Ελευθερίας - Εννιακομματική η βουλή σε περίπτωση εκλογών
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου 50