Πολιτική

Μάρδας: Τα capital controls έκοψαν μαχαίρι την μαύρη οικονομία και το μαύρο χρήμα!

Τίποτα δεν είναι αυτά που είπε χθες για τα capital controls, μπροστά σε αυτά που είπε σήμερα ο αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας. Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο, ο κ. Μάρδας είπε μεταξύ άλλων ότι  «Τα capital controls έκοψαν μαχαίρι την μαύρη οικονομία και το μαύρο χρήμα!»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την Τετάρτη (13/04/2016) ο κ. Μάρδας δήλωσε ότι τα capital controls δεν είναι πρόβλημα και μέχρι και οι τουρίστες τα ξέχασαν. Σήμερα, είπε:

«Ποιό είναι το πολιτικό μηνυμα των capital controls σήμερα; Είναι μια κατάσταση που δεν δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα.
Υπάρχουν μεν προβλήματα αλλά τα προβλήματα δεν είναι ιδιαίτερα σε σχέση με το παρελθόν. Από πέρυσι δεν υπήρχαν προβλήματα σε σχέση με τον τουρισμό. Καμία διαφωνία ότι είναι ανώμαλη κατάσταση. Είναι μια δυσάρεστη κατάσταση της αγοράς. Τα έχουμε πει ότι αποτελεί στρέβλωση της αγοράς».

Και συνέχισε: «Η δουλειά μας ήταν να διορθώσουμε αυτή την στρέβλωση και διορθώθηκε κατά μεγάλο βαθμό.
Ποια ειναι η πραγματικότητα; Μπορεί κάποιος να κάνει την εισαγωγή του άνετα; Υπάρχει πρόβλημα άρνησης χρημάτων; Εως 20.000 ευρώ μπορεί να πάει κάποιος στην τράπεζα του και να κάνει κινήσεις από την τράπεζα και την δουλειά του.
Για περιπτώσεις άνω των 20.000 ανα επιχείρηση και ανα ημέρα οι τράπεζες αποφασίζουν πολύ γρήγορα και πάνω από 250.000 πηγαίνει το αίτημα στην ΤτΕ. Και σε 4 ημέρες υπάρχει απάντηση. Αυτό το ζούμε σήμερα και δεν το ζούσαμε στο παρελθόν. Δεν προσπαθώ να χρυσώσω το χάπι. Κινούμαστε σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον. Τα capital controls μπορεί να όξυναν μια κατάσταση αλλά έτσι ήταν η κατάσταση και πριν». Και τέλος είπε: «Δεν μπορώ να σας δώσω χρονοδιάγραμμα για το πότε θα λήξουν τα capital controls».

Για τους επιχειρηματίες πρόσφυγες ο κ. Μάρδας είπε: «Υπάρχει ενδιαφέρον από πρόσφυγες επιχειρηματίες και αυτό το ζήσαμε και το είδατε στις εφημερίδες πριν από ορισμένο χρονικό διάστημα. Στις 25 Μαρτίου βγήκε ανακοίνωση που έλεγε ότι Σύριοι επιχειρηματίες αγόρασαν ναυτιλιακή εταιρεία και θέλουν να αγοράσουν και τρία πλοία… Αυτό είναι σημαντικό διότι ένα πράγμα βγήκε αλλά δεν σημαίνει ότι υπάρχει μόνο ένα πράγμα.
Όταν αναφερόμαστε σε Σύριους επιχειρηματίες που πηγαίνει το μυαλό σας; Μπορεί να πηγαίνει σε κάποιους που ταλαιπωρούνται να περάσουν τα σύνορα των Σκοπίων; Είναι εύλογο ότι δεν αναφέρομαι σε κόσμο που δεν έχει χρήματα».
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Kυριάκος Μητσοτάκης: 13 νέες απάτητες παραλίες από τη Λήμνο έως την Κρήτη και τη Λευκάδα – Το μήνυμα για την Ημέρα της Μητέρας και η αναφορά στη Μαρίκα Μητσοτάκη
Με ευχές για την Ημέρα της Μητέρας και προσωπική αναφορά στη δική του μητέρα, Μαρίκα Μητσοτάκη, ξεκίνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης...
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όταν ορισμένοι οραματίζονται επιστροφή στο καταστροφικό 2015, η ΝΔ σχεδιάζει το ελπιδοφόρο 2030
«Η Ιστορία μπορεί να μην επαναλαμβάνεται, αλλά τιμωρεί όποιους την ξεχνούν. Ειδικά όταν οι αρχιτέκτονες της χρεοκοπίας ζητούν να τους εμπιστευτούν ξανά» τόνισε ο πρωθυπουργός στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
119
Αλέξης Τσίπρας: Eπιβολή πατριωτικής εισφοράς στα υπέρμετρα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων
«Είναι δύσκολο να γίνουν όλα αυτά; Όσο δύσκολο είναι να έχεις το θάρρος να συγκρουστείς με τα συμφέροντα και την ευθύνη να στηρίξεις την κοινωνία» λέει ο πρώην πρωθυπουργός σε βίντεό του στα social media
Αλέξης Τσίπρας, 11ο Φόρουμ των Δελφών
27
Η Μαρία Καρυστιανού και επίσημα στην ηγεσία του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών – Μέσα στον Μάιο η παρουσίαση του νέου κόμματος
«Δεν είμαστε απλώς μια ομάδα, είμαστε μία μεγάλη οικογένεια που μεγαλώνει συνεχώς, επειδή την ενώνει η αλήθεια και η αγάπη για το δίκαιο», υπογραμμίζει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 51