Πολιτική

Μαρία Σπυράκη: Αποδέχομαι την άρση ασυλίας μου – Δεν έχω καμία σχέση με το Qatar gate

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη έκανε την εξής δήλωση αναφορικά με την άρση της ασυλίας της που αιτήθηκε ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας.

Η δήλωση της Μαρίας Σπυράκη έχει ως εξής: «Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμιά σχέση με το Qatar gate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

Σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια είχε δώσει άτυπη άδεια σε κάποιον βοηθό της που είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας και το εντόπισαν και την πηγαίνουν για κακοδιαχείριση κοινοτικών πόρων. Πιθανότατα ο συγκεκριμένος δεν έκανε τις απαραίτητες παρουσίες στον χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και για αυτό χτύπησε ο «συναγερμός».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ΤΟ Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα  σχετικά με το αίτημα της EPPO: «Η Ομάδα του ΕΛΚ θα υποστηρίξει την άρση της ασυλίας για να μπορέσει η διαδικασία να προχωρήσει. Καλούμε τον ευρωβουλευτή Σπυράκη να συνεργαστεί πλήρως με το αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ελλάδα και άλλες 24 χώρες καταδικάζουν το σχέδιο του Ισραήλ για κατασκευή 3.400 νέων κατοικιών στη Δυτική Όχθη
«Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση και ζητούμε την άμεση αναίρεσή της με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» τονίζεται σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο Γιώργος Γεραπετρίτης και 24 ομόλογοί του
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς πάνω από χάρτη με τους ισραηλινούς εποικισμούς
Συγκινεί ο Τρύφων Αλεξιάδης για τον Απόστολο Βεσυρόπουλο - «Όταν αισθάνθηκα αδιαθεσία στη Βουλή μου τηλεφωνούσε να δει πώς είμαι»
Ο Τρύφων Αλεξιάδης χαρακτήρισε τον Απόστολο Βεσυρόπουλο ως έναν «σπουδαίο πολιτικό και ικανό στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας»
Απόστολος Βεσυρόπουλος
Τραγικό «παιχνίδι» της μοίρας για τον Απόστολο Βεσυρόπουλο: Βοήθησε να πολλαπλασιαστούν οι απινιδωτές στη χώρα αλλά «έσβησε» σε παραλία που δεν διέθετε τη σωτήρια συσκευή
Σήμερα υπάρχουν περίπου 70 απινιδωτές στον δήμο Σιθωνίας, ωστόσο στην παραλία που έπαθε ανακοπή ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, δεν έχει τοποθετηθεί τέτοιο μηχάνημα
Απόστολος Βεσυρόπουλος 13