Πολιτική

Μαρινάκης για δηλώσεις Σαμαρά: «Αλίμονο αν μας περνούσε από το μυαλό να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών»

«Είναι αυτονόητο ότι από μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας δεν απειλείται η ομαλότητα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον απόηχο των δηλώσεων του πρώην πρωθυπουργού

Απάντηση στις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τα Τέμπη έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να έρθει σε αντιπαράθεση με τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη» τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα το μεσημέρι της Τρίτης (25.02.25).Δεν νοείται η κυβέρνηση να αντιδικεί με τους συγγενείς των θυμάτων και τους πολίτες που θέλουν να τους συμπαρασταθούν. Για όνομα του Θεού! Άνθρωποι είμαστε, πάνω απ’ όλα!».

«Αλίμονο αν μας περνούσε από το μυαλό να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους συγγενείς των θυμάτων. Ούτε το έχουμε κάνει, ούτε θα το κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται πως σε συνέντευξή του ο κ. Σαμαράς δήλωσε σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη ενόψει της συμπλήρωσης των δύο χρόνων από το φριχτό σιδηροδρομικό δυστύχημα: «είναι δικαίωμα των χαροκαμένων συγγενών των παιδιών που χάθηκαν να μάθουν την αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι», προσθέτοντας ότι «δεν νοείται η κυβέρνηση να αντιδικεί με τους συγγενείς των θυμάτων και τους πολίτες που θέλουν να τους συμπαρασταθούν».

Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις κινητοποιήσεις, ο κ. Μαρινάκης παρέπεμψε στη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει επισημάνει πως «σκύβουμε το κεφάλι» στη μνήμη των θυμάτων και στηρίζουμε το δικαίωμα της κοινωνίας να διαδηλώνει ειρηνικά.

«Αυτή η στάση χαρακτηρίζει όλα τα κυβερνητικά στελέχη», τόνισε ο κ. Μαρινάκης, διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση αναγνωρίζει απόλυτα το δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται.

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε πως «είναι αυτονόητο ότι από μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας δεν απειλείται η ομαλότητα» και διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν κινδυνολογεί, αλλά έχει την ευθύνη να διασφαλίσει ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί και ότι οι πολίτες που επιθυμούν να διαδηλώσουν θα προστατευτούν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης σε Πρόεδρο της Μολδαβίας: Ο κάθετος διάδρομος αλλάζει τον γεωπολιτικό και ενεργειακό χάρτη
«Εγγυηθήκατε την ενότητα και δώσατε θάρρος και προοπτική και με την ισχυρή εντολή που λάβατε θα φέρετε πιο κοντά την Μολδαβία στην Ευρώπη με την Ελλάδα δίπλα σας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη MAIA SANDU
Μαρινάκης σε αγρότες: Στις 3 το μεσημέρι η απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους - «Υπάρχουν όρια που δεν μπορούν να ξεπεραστούν»
Ως «κόκκινη γραμμή» περιέγραψε την μη υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και τον διπλασιασμό των συντάξεων, ο Παύλος Μαρινάκης - «Ο διάλογος δεν γίνεται με ταχυδρομικά περιστέρια»
Παύλος Μαρινάκης 110
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Οι αλλαγές εκπαίδευση και θητεία – Ο πίνακας με το νέο μισθολόγιο
Το νομοσχέδιο επικεντρώνεται στις σταδιοδρομία και στην εξέλιξη αξιωματικών, στις μισθολογικές ρυθμίσεις για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στην αναδιοργάνωση ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, την στρατολογία και την εθελοντική στράτευση γυναικών
Στρατιώτες
«Βραχυκύκλωμα» από τα μπλόκα των αγροτών δέκα μέρες πριν τα Χριστούγεννα: Τα αιτήματα και οι κοινωνικές αντιδράσεις
Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι τα μπλόκα που στρέφονται εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων οδηγούν στην υπονόμευση των αιτημάτων των αγροτών
Μπλόκο αγροτών 13