Πολιτική

Μαύρα μαντάτα από Βρυξέλλες – Η αξιολόγηση πάει τον Μάρτιο! – Έχουμε ήδη δεχθεί πρωτογενές πλεόνασμα για 10 χρόνια;

- Ανώτατος ευρωπαίος αξιωματούχος περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στο πρακτορείο MNI
- Την ίδια ώρα ο Σόιμπλε χαρακτηρίζει μονομερή ενέργεια τις εξαγγελίες Τσίπρα προκαλώντας αντιδράσεις
- Γιάννης Βρούτσης: Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί από τον Ιούνιο να έχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για δέκα χρόνια!

 

Από που ν’ αρχίσει και που να τελειώσει κανείς με τον ορυμαγδό των εξελίξεων όσον αφορά στην Ελλάδα και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Εκτός από τον πόλεμο μεταξύ Αθήνας και ΔΝΤ ο οποίος μαίνεται και θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες, ένα δεύτερο μέτωπο άνοιξε ο ίδιος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος λειτουργώντας ως επικεφαλής του Eurogroup ζήτησε εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση για τις εξαγγελίες Τσίπρα και μάλιστα τις χαρακτήρισε μονομερή ενέργεια!

Σύμφωνα επίσης με το πρακτορείο MNI το οποίο επικαλείται ανώτατο ευρωπαίο αξιωματούχο, δεν υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη στα ελληνικά πλεονάσματα από τον Μάιο. Ο ίδιος αξιωματούχος αναφέρει ότι είμαστε σε πολιτικό αδιέξοδο για την Ελλάδα και χαρακτήρισε άσχημη χρονική στιγμή την δημοσίευση του άρθρου Τόμσεν εκ μέρους του ΔΝΤ και αναφέρεται και σε αυτά που θα πει η Μέρκελ στον έλληνα πρωθυπουργό, ότι δηλαδή μόνο το Eurogroup παίρνει αποφάσεις για την Ελλάδα.

Τέλος, το πιο σημαντικό είναι ότι ο ίδιος ευρωπαίος αξιωματούχος εκτιμά ότι η δεύτερη αξιολόγηση για την Ελλάδα μπορεί να φτάσει έως τον Μάρτιο!

Την ίδια ώρα ένα έγγραφο που κατέθεσε στην Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης αποκαλύπτει ότι στην πρώτη αξιολόγηση η Ελλάδα είχε δεσμευθεί να έχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για 10 χρόνια! Το έγγραφο αυτό έχει ημερομηνία Ιούνιο του 2016! Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, το συγκεκριμένο έγγραφο δεν είναι δεσμευτικό για την χώρα μας αφού πρόκειται για προτάσεις της Κομισιόν και όχι για αποφάσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ για Μητσοτάκη: Υποδύεται τον «ήρωα της διαφάνειας» για ΟΠΕΚΕΠΕ όταν λειτουργεί ως επισπεύδων της συγκάλυψης
«Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιστέκεται σθεναρά σε κάθε προσπάθεια διαλεύκανσης του σκανδάλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ και επιτίθεται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, που ζητούν τον έλεγχο»
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ
Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν θα κάνουμε πίσω όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος, μέχρι να τιμωρηθούν όσοι έλαβαν παράνομες ενισχύσεις
«Τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Ο μήνας αυτός μας «πήρε μακριά» τον μεγάλο μας τραγουδοποιό, Διονύση Σαββόπουλο. Όμως, με έναν τρόπο, ο Νιόνιος θα είναι πάντα εδώ»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες 78