Πολιτική

Μενδώνη σε ΣΥΡΙΖΑ για Dior: «Τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες»

Πλήρως εναρμονισμένες με το αυστηρό θεσμικό πλαίσιο και τις θετικές γνωμοδοτήσεις του ΚΑΣ είναι οι δύο υπουργικές αποφάσεις για την παραχώρηση του Ιερού βράχου της Ακρόπολης στον οίκο Dior προκειμένου να υπάρξει φωτογράφηση μοντέλων, σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Η Λίνα Μενδώνη ξεκαθάρισε ότι οι λήψεις δεν θα γίνουν στους Ιερούς Ναούς αλλά στον προαύλιο χώρο, πρόσθεσε ότι η εκδήλωση θα αναδείξει τον ελληνικό πολιτισμό ενώ υπογράμμισε ότι ο γνωστός οίκος μόδας θα χρησιμοποιήσει αποκλειστικά ρούχα ελλήνων δημιουργών.

Επίθεση Μενδώνη στον ΣΥΡΙΖΑ

«Γιατί έχετε τέτοια προσέγγιση; Μια προσέγγιση που θέλει την Ελλάδα και τον πολιτισμό της εγκλωβισμένο στην ιδεοληψία, την απομόνωση και την μιζέρια. Εμείς πιστεύομε σε μια σύγχρονη και δημιουργική Ελλάδα», είπε η κυρία Μενδώνη αντιδρώντας στην κριτική που της ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ο οίκος Dior πρότεινε στο υπουργείο Τουρισμού – με αφορμή την επέτειο 200 ετών από την Ελληνική επανάσταση – μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα αναδείξουν Έλληνες δημιουργούς, τεχνίτες κ.α.», είπε αρχικά η υπουργός για αν συνεχίσει: «Το τελικό αίτημα όπως διαμορφώθηκε από το υπουργείο Τουρισμού μετά από διενέργεια αυτοψιών από στελέχη του Πολιτισμού εισήχθη προς το ΚΑΣ με τις θετικές γνωμοδοτήσεις των εφορειών αρχαιοτήτων».

Η κυρία Μενδώνη τόνισε σε άλλο σημείο πως το ΚΑΣ γνωμοδότησε ομόφωνα για λήψεις στους προαύλιους αρχαιολογικούς χώρους και όχι εντός των Ιερών Ναών ενώ πρόσθεσε ότι σήμερα εκδόθηκαν οι δύο υπουργικές αποφάσεις που καθορίζουν τους ακριβείς όρους για την διεξαγωγή των εκδηλώσεων και το ύψος των τελών που θα καταβάλλει ο οίκος.

«Τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες», επισήμανε η υπουργός ενώ απαντώντας στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος χαρακτήρισε «τυράννους» τους επιστήμονες που «άναψαν το πράσινο φως» για τις εκδηλώσεις είπε «πρόκειται για 30 καταξιωμένους επιστήμονες υψηλού κύρους».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ζουράρις υποστήριξε ότι με κυβερνητική παρέμβαση τα μέλη του ΚΑΣ μετατράπηκαν σε «τριάκοντα τυράννους των Αθηνών» ενώ πρόσθεσε πως η παραχώρηση της Ακρόπολης για την φωτογράφηση μοντέλων «πάνω σε κιονόκρανα και αετώματα» παραπέμπει στο «βδελύκτροπον του ‘51» όταν και πάλι ο οίκος Dior είχε κάνει αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης σε Τασούλα: Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη έχει συμβολικό βάρος, πρέπει να διαφυλάξουμε τον χαρακτήρα του
Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο πρωθυπουργός - «Παρούσα η Ελλάδα στην υπογραφή μια ιστορικής συμφωνίας» είπε για τη σημερινή παρουσία του στη Σύνοδο Κορυφής της Αιγύπτου για τη Γάζα
Κυριάκος Μητσοτάκης Κωνσταντίνος Τασούλας
18
Στο μικροσκόπιο της Κουμουνδούρου η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα - Ο αιφνιδιασμός και η κριτική
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονταν ακόμα ενοχλημένα από την αναφορά του πρώην πρωθυπουργού στην αριστερά σε μία στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να συμπορευτεί με την Νέα Αριστερά
Αλέξης Τσίπρας
Στην Αίγυπτο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη συμφωνία ειρήνης στη Γάζα: Το δύσκολο στοίχημα και ο ρόλος του Ερντογάν
Η Αθήνα χαιρέτισε θερμά το σχέδιο ειρήνευσης του Ντόναλντ Τραμπ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει ότι «η συμφωνία συνιστά μια ιστορική στιγμή, καθώς για πρώτη φορά δημιουργείται μια ρεαλιστική προοπτική ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή»
Κυριάκος Μητσοτάκης 20
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Δημήτρη Κυριαζίδη: «Θεώρησε πως η στάση του δεν απαιτούσε τιμωρία, στο τέλος θα ζητήσω εγώ συγγνώμη»
«Η επαναφορά του στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας δείχνει το σάπιο και πτωχευμένο πολιτικό σύστημά μας - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν καταδικάζει αυτή τη συμπεριφορά», τόνισε
Ζωή Κωνσταντοπούλου
20
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η προστασία του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη
«Αύριο θα βρίσκομαι στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, στην υπογραφή της συμφωνίας. Η Ελλάδα είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που θα είναι εκεί, μαζί με την Κύπρο» αναφέρει επίσης στην ανάρτησή του
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 191