Πολιτική

Μέρκελ:”Οι Ευρωπαίοι πρέπει “να εργασθούν σκληρότερα”

Οι Ευρωπαίοι πρέπει "να εργασθούν σκληρότερα", εάν θέλουν να διαφυλάξουν τα κοινωνικά τους κεκτημένα, παραμένοντας ταυτόχρονα ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο, δηλώνει η Α. Μέρκελ στους Financial Times.

“Εάν η Ευρώπη αντιπροσωπεύει σήμερα μόλις λίγο περισσότερο από το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού, περί το 25% του παγκόσμιου ΑΕΠ και πρέπει να χρηματοδοτήσει το 50% των κοινωνικών δαπανών παγκοσμίως, τότε είναι προφανές ότι οφείλει να εργασθεί πολύ σκληρά για να διατηρήσει την ευημερία και τον τρόπο ζωής της”, προειδοποιεί η Αγγελα Μέρκελ.

“Ανησυχώ βλέποντας ότι πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη σκέφτονται πολύ απλά ότι η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι τα μοναδικά σημεία αναφοράς στον κόσμο, ότι η Ευρώπη είναι κατά παράδοσιν ισχυρή και ότι ο κόσμος περιμένει εμάς”, λέει.

Κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, οι ευρωπαίοι ηγέτες ανέβαλαν τις αποφάσεις για την ενίσχυση της ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αδυνατώντας να διατηρήσουν την ίδια δυναμική μετά τη συμφωνία για την εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και την ενιαία τραπεζική εποπτεία στην ευρωζώνη.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνόδου, η Αγγελα Μέρκελ δεν κατόρθωσε να επιβάλει απολύτως, κυρίως απέναντι στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ την αντίληψή της για να δοθεί η απόλυτη προτεραιότητα στην ανταγωνιστικότητα στην ευρωζώνη.

Η Ευρώπη έχει ακόμη μπροστά της μία “δύσκολη περίοδο” και δεν πρέπει να χαλαρώσει τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες, δήλωσε η Αγγελα Μέρκελ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής.

Διαβάστε επίσης :

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χατζηδάκης για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δε θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, ειδικότερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου
«Η Λιβύη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τον παράγοντα Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος για την όποια οικονομική στήριξη της Λιβύης περνάει και από την Αθήνα»
Ο Κωστής Χατζηδάκης 7
Ο Χάφταρ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία - Διπλωματική κρίση με τη Λιβύη και συνάντηση Μητσοτάκη με Πλεύρη στο Μαξίμου
Εκτιμάται ότι αυτή η πρωτοφανής κίνηση έγινε επειδή η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία πήγε πρώτα στην Τρίπολη, όπου εδρεύει η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ
Χαλίφα Χάφταρ 142
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ταχύτερη η απονομή πειθαρχικής δικαιοσύνης στο Δημόσιο»
Σε σύσκεψη για το νομοσχέδιο για την πειθαρχική δικαιοσύνη στο Δημόσιο συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - «Το νομοσχέδιο φέρνει επίσης αυστηροποίηση και εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 8