Πολιτική

Μίλησαν στο τηλέφωνο Μητσοτάκης με Ερντογάν

Για πρώτη φορά μετά το τελευταίο τους τηλεφώνημα στα τέλη Ιανουαρίου είχαν νέα τηλεφωνική επικοινωνία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν. Τι συζήτησαν οι δυο ηγέτες.

Τηλεφωνική επικοινωνία  με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε το μεσημέρι της Παρασκευής (26/06/2020), ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η επικοινωνία αυτή έρχεται σε μια στιγμή που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι στο «κόκκινο» με πολλά μέτωπα ανοικτά και με εμπρηστικές δηλώσεις καθημερινά από τούρκους αξιωματούχους αλλά και τον ίδιο τον Ερντογάν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και τις προσπάθειες αντιμετώπισής τους, καθώς και για ζητήματα που συνδέονται με το άνοιγμα των συνόρων και την αποκατάσταση των τουριστικών ροών.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ερντογάν συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διμερείς διαύλους επικοινωνίας.

Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που είχαν επικοινωνία οι δυο ηγέτες ήταν στις 24 Ιανουαρίου 2020 όταν είχε γίνει ο μεγάλος σεισμός στην Τουρκία με τον Έλληνα πρωθυπουργό να δηλώνει την πρόθεση της χώρας μας να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί.

Η τελευταία συνάντηση των δυο ανδρών είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2019 στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
328
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20