Πολιτική

Το μήνυμα του Π. Παυλόπουλου στη Γερμανία από την Κύπρο

«Η ίδια η Γερμανία πρέπει να επιδιώκει να υπάρχει ως Γερμανία εντός της ΕΕ. Δηλαδή, η ίδια η Γερμανία πρέπει να επιδιώκει να είναι μια ευρωπαϊκή Γερμανία και αυτή την αντίληψη έχω» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, έπειτα από τη συνάντησή του με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι δεν θα ήθελε ποτέ να σκεφθεί, δεδομένης και της σοφίας του γερμανικού πνεύματος, αλλά και της πολιτικής ζωής, ότι μπορεί η πλειοψηφία, τουλάχιστον, του γερμανικού πολιτικού συστήματος, να θεωρεί ότι είναι δυνατόν να υπάρξει η ΕΕ ως μια γερμανική Ευρώπη. Επίσης, είπε ότι από τη συνομιλία του με τον φίλο, όπως τον χαρακτήρισε, υπουργό Οικονομικών κ. Σόιμπλε, έχει την αντίληψη ότι η Γερμανία επιδιώκει να είναι μια ευρωπαϊκή χώρα.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας δήλωσε ότι δεν τολμά να σκεφθεί καν ότι «οποιοσδήποτε στο πλαίσιο της ΕΕ -αυτής της ΕΕ που δημιουργήθηκε με όλα εκείνα τα οράματα, τα οποία ξέρουμε τι ήθελαν να αποφύγουν αμέσως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο- σκέφτεται, όση ισχύ μπορεί και να έχει, με όρους εκβιασμών».

Επισήμανε δε πως είναι πεπεισμένος ότι όλες αυτές οι περιπέτειες που έχουν περάσει η Ελλάδα και η Κύπρος θα λήξουν με τον καλύτερο τρόπο για την ίδια την ΕΕ.

Σημείωσε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι δύο χώρες πλήγηκαν από τη μνημονιακή διαδικασία «και από λάθη τα οποία συνέβησαν εντός της Κύπρου, εντός της Ελλάδας, αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι η πορεία γενικότερα, προς τα μνημόνια, αλλά και στην εφαρμογή των μνημονίων, εμπεριείχε σφάλματα τα οποία δεν αφορούν τις δύο χώρες, αλλά στην απειρία και την ανετοιμότητα της ΕΕ και της Ευρωζώνης να αντιμετωπίσουν μια παγκόσμια οικονομική κρίση». Υπέδειξε δε ότι πρέπει να υπάρχει κατανόηση σε ό,τι αφορά τις αντίστοιχες ευθύνες.

Επίσης, δήλωσε ότι η οικονομική ένωση και η νομισματική ένωση, δεν είναι αυτοσκοπός. «Είναι πολιτικές, οι οποίες πρέπει να ακολουθούνται και να τηρούνται ακριβώς για να καταστούν δυνατές εκείνες οι αρχές και αξίες πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε η ΕΕ» τόνισε ο Πρόεδρος Π. Παυλόπουλος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Επαφές Μητσοτάκη, Μακρόν και Χριστοδουλίδη για επανεκκίνηση του GSI
Η είσοδος της γαλλικής Meridiam στο GSI και η πολιτική βούληση Αθήνας, Λευκωσίας και Παρισιού - «Η Ελλάδα θα κάνει όλα τα προβλεπόμενα για την πλήρη και ανεμπόδιστη υλοποίηση», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές
Μακρόν, Χριστοδουλίιδης, Μητσοτάκης
13
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον κορυφαίο κοινωνιολόγο – «Φώτισε τη δομή της ελληνικής κοινωνίας και του κράτους»
Μηνύματα από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για τον ακαδημαϊκό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών - Οι αναφορές στο έργο, τη δημόσια παρουσία και την πνευματική παρακαταθήκη του
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Ο «καθαρός δρόμος» της Δούρου προς τη ΔΕΘ: Το παρασκήνιο της διαγραφής της Κασιμάτη και το τελεσίγραφο στη Γεροβασίλη
Με δέκα βουλευτές πλέον η Κουμουνδούρου, η πρόεδρος της ΚΟ ποντάρει στο «ξεκαθάρισμα» πριν από τη Θεσσαλονίκη και προαναγγέλλει επιστροφές - Το ορόσημο της 24ης Αυγούστου
Γεροβασίλη, Δούρου, Κασιμάτη 22
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μειώνει συνεχώς το δημόσιο χρέος της ταχύτερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα
«Με ορίζοντα το 2031, το δημόσιο χρέος θα έχει μειωθεί κάτω από 110%, καθώς από το 2021 μέχρι σήμερα έχει συρρικνωθεί κατά το 1/3» υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης 61