Πολιτική

Μήνυμα Παυλόπουλου στον Ερντογάν: Να επαναλειτουργήσει η Χάλκη

Στην Κωνσταντινούπολη μετά από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Πρώτος σταθμός του, πριν από τη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν φυσικά το Οικουμενικό Πατριαρχείο, απ’ όπου ο Έλληνας πρόεδρος έστειλε ένα μήνυμα στην Άγκυρα.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος κάλεσε την τουρκική ηγεσία να καταλάβει ότι το Πατριαρχείο Είναι ένας από τους ισχυρότερους δεσμούς της Τουρκίας με την Ευρώπη και η Δύση και πρέπει να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης.

«Το Πατριαρχείο είναι λίκνο και κοιτίδα μας και πρέπει να αντιληφθεί η τουρκική ηγεσία ότι το Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη είναι ένας από τους ισχυρότερους δεσμούς της Τουρκίας με την ΕΕ και τη Δύση. Ελπίζω και πιστεύω ότι στο τέλος η τουρκική ηγεσία θα το καταλάβει και θα δώσει τη δυνατότητα στο Πατριαρχείο να αναπτύξει το έργο του, ιδίως το εκπαιδευτικό, και μιλώ για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης» τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσκεψή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ο κ. Παυλόπουλος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής για τον εορτασμό των 25 ετών από την ίδρυση του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δυο άνδρες αναμένεται να συναντηθούν αργότερα, τη Δευτέρα (22.05.2017) και ο Έλληνας πρόεδρος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα θέσει στον Τούρκο ομόλογό του το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ελλάδα απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Λιβύης και απαντά με χάρτες στη λιβυκή ρηματική διακοίνωση
Για τη μέση γραμμή, τονίζεται ότι αυτή ορίζεται με βάση τις ηπειρωτικές και νησιωτικές ακτές, με την Αθήνα να επαναλαμβάνει ουσιαστικά τη θέση της για το δικαίωμα των νησιών σε ΑΟΖ- υφαλοκρηπίδα
Το υπουργείο Εξωτερικών 54
Κυβερνητικές πηγές για Νίκο Ανδρουλάκη: Για ακόμη μία φορά επέλεξε την οδό της στείρας αντιπολίτευσης, χωρίς επιχειρήματα
Οι επικείμενες εκλογές το 2027 παραμένουν η επίσημη απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στις συχνές αναφορές για άμεση αλλαγή κυβέρνησης, τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές
Μέγαρο Μαξίμου 2