Πολιτική

Μήνυμα Παυλόπουλου στον Ερντογάν: Να επαναλειτουργήσει η Χάλκη

Στην Κωνσταντινούπολη μετά από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Πρώτος σταθμός του, πριν από τη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν φυσικά το Οικουμενικό Πατριαρχείο, απ’ όπου ο Έλληνας πρόεδρος έστειλε ένα μήνυμα στην Άγκυρα.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος κάλεσε την τουρκική ηγεσία να καταλάβει ότι το Πατριαρχείο Είναι ένας από τους ισχυρότερους δεσμούς της Τουρκίας με την Ευρώπη και η Δύση και πρέπει να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης.

«Το Πατριαρχείο είναι λίκνο και κοιτίδα μας και πρέπει να αντιληφθεί η τουρκική ηγεσία ότι το Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη είναι ένας από τους ισχυρότερους δεσμούς της Τουρκίας με την ΕΕ και τη Δύση. Ελπίζω και πιστεύω ότι στο τέλος η τουρκική ηγεσία θα το καταλάβει και θα δώσει τη δυνατότητα στο Πατριαρχείο να αναπτύξει το έργο του, ιδίως το εκπαιδευτικό, και μιλώ για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης» τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσκεψή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ο κ. Παυλόπουλος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής για τον εορτασμό των 25 ετών από την ίδρυση του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δυο άνδρες αναμένεται να συναντηθούν αργότερα, τη Δευτέρα (22.05.2017) και ο Έλληνας πρόεδρος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα θέσει στον Τούρκο ομόλογό του το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 28
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη 8