Πολιτική

Μηνύματα των κομμάτων για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Τα κόμματα επισημαίνουν την ανάγκη να μην ξαναζήσει η ανθρωπότητα ανάλογα εγκλήματα.

Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος και του επίλογου της ναζιστικής θηριωδίας η σημερινή και τα κόμματα με ανακοινώσεις τους την τιμούν με τον δικό τους τρόπο.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για την οικοδόμηση ενός ευρύτατου προοδευτικού και αντιφασιστικού μετώπου, σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο με κύριο στόχο την διεκδίκηση μιας πιο δημοκρατικής, κοινωνικής, οικολογικής και φιλειρηνικής Ευρώπης. Στόχος που απαιτεί, μεταξύ άλλων, και την ήττα του ακραίου νεοφιλελευθερισμού που με τις πολιτικές λιτότητας δημιουργεί πρόσφορο έδαφος στις κοινωνίες για την ενίσχυση των φαινομένων της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του εθνικισμού”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

“73 χρόνια μετά τη λήξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ο αντισημιτισμός αντί να έχει εξαλειφθεί βρίσκει, δυστυχώς, νέους θιασώτες. Κάποιοι εξ αυτών βεβήλωσαν πριν λίγες μέρες το μνημείο για το εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης στο Α.Π.Θ.. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα διστάσει να συγκρουστεί μετωπικά με οποιονδήποτε επιχειρεί να αναβιώσει τις ιδέες του ολοκληρωτισμού στη χώρα μας. Και θα υπερασπιστεί τη φιλελεύθερη και δημοκρατική παράδοση της Ελλάδας, καθώς και τους θεσμούς που τη θωρακίζουν από τις δυνάμεις που την απειλούν”, αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 13