Πολιτική

Μητσοτάκης: Άλλο η ελευθερία της έκφρασης και άλλο η οργανωμένη βία – «Θα πρέπει να αποβάλλεσαι από το δημόσιο Πανεπιστήμιο»

Τα όσα συνέβησαν το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, σχολίασε ο πρωθυπουργός

«Δεν γίνεται να μην υπάρχουν αυτοματοποιημένες συνέπειες για εκείνους τους φοιτητές που έχουν μπλέξει την ελευθερία της έκφρασης με την οργανωμένη βία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ για όσα πρέπει να γίνουν για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια.

«Άλλο να τραμπουκίζεις και να τα σπας. Θα πρέπει να αποβάλλεσαι από το δημόσιο πανεπιστήμιο. Να βρούμε τον τρόπο να το κάνουμε χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το κρούσμα βίας στην Πολυτεχνειούπολη.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι έχουν γίνει πολλά και πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα. «Δεν υπάρχει καμία ενεργή κατάληψη εκτός των χώρων των ΑΕΙ πράγμα διαφορετικό σε σχέση με αυτό που θυμόμασταν. Το άσυλο έχει καταργηθεί η αστυνομία μπορεί να παρεμβαίνει. Αυτά που πρέπει να γίνουν, είναι επιβεβλημένα πια: Τα πανεπιστήμια ειδικά εκείνα, τα επίφοβα, πρέπει να εκπονήσουν άμεσα τα σχέδια ασφάλειας που εκκρεμούν. Πρέπει να είναι εφαρμόσιμα. Να γνωρίζουν ότι θα υπάρχουν κυρώσεις αν δεν το κάνουν».

Και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να πω περισσότερα, σύντομα θα μπορεί και η κυρία Ζαχαράκη να κάνει εξαγγελίες. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Οι πολίτες περιμένουν να λύσουμε το πρόβλημα, θα πρέπει να προτεραιοποιήσουμε σχολές εμβληματικές σύντομα να δούμε άμεσα αποτελέσματα και τελείως διαφρεοτική εικόνα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την ΕΡΤ και ενημερώθηκε για τη νέα υπηρεσία αυτόματου υποτιτλισμού των δελτίων ειδήσεων
Ο Πρωθυπουργός δήλωσε απολύτως ανοιχτός στην αναπροσαρμογή των απολαβών του προσωπικού της ΕΡΤ, καλύπτοντας μέρος της διαφοράς στις αμοιβές με τους ιδιωτικούς σταθμούς
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ
«Η δικαστής Ιρένα Γκιόκα που με καταδίκασε είχε καταδικαστεί στην Ελλάδα για πλαστογραφία» καταγγέλλει ο Φρέντι Μπελέρης
«Γι' αυτό ζητώ την αναθεώρηση των αποφάσεων που με φυλάκισαν για 16 μήνες και μου στέρησαν τη Δημαρχία της Χειμάρρας», εξηγεί ο Βορειοηπειρώτης ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Φρέντι Μπελέρης
Πώς λειτουργεί το Kids Wallet, πώς το κατεβάζουμε - «Οι γονείς να το χρησιμοποιούν με σύνεση και να μην το μετατρέψουν σε εργαλείο κατασκοπείας»
Το Kids Wallet, που είναι διαθέσιμο σε Apple Stores και Google Play, είναι το σημαντικότερο μέτρο της Εθνικής Στρατηγικής κατά της βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων
Η εφαρμογή Kids Wallet
5