Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μητσοτάκης από τον Έβρο: Ο κ. Παπαδημούλης και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να πληρώσετε εσείς τον φράχτη

Μητσοτάκης από τον Έβρο: Ο κ. Παπαδημούλης και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να πληρώσετε εσείς τον φράχτη

Την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στον Έβρο. Το απόγευμα θα παραστεί στην υπογραφή επέκτασης του φράχτη

Ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα του φράχτη μιλώντας στους κατοίκους της Ορεστιάδας.

«Αυτό το έργο», είπε, «το οποίο ξεκινήσαμε, αυτό το τεχνητό εμπόδιο, τον φράχτη, θα τον ολοκληρώσουμε, σε όλο το μήκος του Έβρου. Και όπως έχω πει πολλές φορές, εάν δεν καταφέρουμε να βρούμε ευρωπαϊκούς πόρους για να το χρηματοδοτήσουμε, θα το χρηματοδοτήσουμε με εθνικούς πόρους διότι αποτελεί εθνική αναγκαιότητα».

Επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι: «Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για το γεγονός ότι υπάρχουν σήμερα πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα που αντιπαλεύονται αυτό το έργο και φτάνουν μέχρι του σημείου να καταθέτουν τροπολογίες και ψηφίσματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να μην χρηματοδοτηθεί αυτό το τεχνητό ανάχωμα, ο φράχτης, από ευρωπαϊκούς πόρους. Για να το πω απλά, να μην πληρώσει το έργο η Ευρώπη, να το πληρώσετε όλοι εσείς, οι Έλληνες φορολογούμενοι. Αυτό μας ζητά ο κ. Παπαδημούλης, αυτό ζητά σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα κάλεσε τους πολιτικούς του αντιπάλους ενόψει των εκλογών να αρχίσουν να μιλούν καθαρά και να σταματήσουν να «ψαρεύουν» σε θολά νερά. «Και πρέπει επιτέλους και η αντιπολίτευση να τοποθετηθεί ξεκάθαρα: θα συνεχίσει το έργο του φράχτη ή θα το σταματήσει; Θα ξηλώσει το φράχτη τον οποίον έχουμε ήδη φτιάξει, επιστρέφοντας σε μία λογική ανοιχτών συνόρων ή θα διαφυλάξει το κεκτημένο μιας ασφαλούς Ελλάδος που προστατεύει τα σύνορά της; Ενός ασφαλούς Έβρου; Εδώ δεν χωράνε πια, μισόλογα. Εμείς υπερασπιστήκαμε αυτήν την πολιτική με σθένος και με επιχειρήματα. Την υπερασπιστήκαμε εντός Ελλάδος, αλλά την υπερασπιστήκαμε και στην Ευρώπη. Και καταφέραμε και εξηγήσαμε και πείσαμε τους ευρωπαίους εταίρους μας ότι δεν νοείται συνολική διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος χωρίς προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις